Meciul Germania-Olanda, anulat din cauza unor amenințări teroriste. Alerta teroristă a fost extinsă în tot orașul Hanovra

UPDATE: Autoritățile germane au anunțat că nu au fost găsiți explozivi la stadionul din Hanovra.

Ministrul de interne al landului Saxonia Inferioară, Boris Pistorius, a declarat că nu s-au operat arestări și că poliția acționează în continuare în zona respectivă.

Anterior, s-a anunțat că și gara din Hanovra a fost parțial evacuată din cauza unui pachet suspect, informează Agerpres.

Meciul amical dintre Germania și Olanda a fost anulat din cauza unor amenințări teroriste, asta după ce și partida dintre Belgia și Spania a fost anulată din același motiv.

Meciul trebuia să se joace la Hanovra de la ora 21.45 și la el trebuia să asiste și cancelarul german Angela Merkel. Aceasta a fost escortată de la stadion de gărzile sale. Poliția din Hanovra susține că există o “amenințare concretă” în oraș în această seară, anunță Bild. 

Fanii începuseră deja să ajungă la stadion, moment în care un pachet suspect a fost găsit într-o ambulanță, în apropierea stadionului, pe strada Robert Enke. Poliția a intervenit imediat, iar spectatorii au fost evacuați. Din motive de securitate, meciul a fost anulat ulterior.

După atentatele din capitala Franței de vineri, nivelul de alertă privind posibile acte cu bombe în Germania a crescut.

Până acum, nu s-au dat mai multe informații presei cu privire la pachetul suspect, însă anchetatorii sunt prezenți la fața locului pentru cercetări, iar accesul a fost restricționat. Nu se cunsoc mai multe informații cu privire la conținutul pachetului, însă şeful poliţiei din Hanovra susţine că este vorba despre explozibil: ”A existat un plan concret pentru detonarea unei bombe”, a declarat Volker Kluwe, şeful poliţiei din Hanovra.

Pe stadion se afla și legendarul fotbalist olandez Ruud Gullit care a declarat că pe stadion li s-a supus că meciul a fost suspendat, dar nu li sp-au oferit mai multe informații. Fanii au îndemnați ”să meargă repede acasă, dar să nu se panicheze”.

TUI-Arena, o sală în care au loc meciuri de hochei, dar și concerte a fost de asemenea evacuată. Aici ar fi trebuit să cânte în această seară trupa The Söhne Mannheims.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here