Olt: Comerţul ilegal şi spălarea banilor, pedepsite cu amenzi de zeci de mii de lei de inspectorii antifraudă

Controalele desfăşurate de inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) luna trecută în judeţul Olt s-au lăsat cu amenzi de zeci de mii de lei, parte pentru comerţul ilicit, parte pentru fapte de spălare a banilor. De asemenea, inspectorii antifraudă au dispus confiscări de sume și bunuri în valoare de peste 160.000 de lei, precum și instituirea de măsuri asigurătorii asupra unor active identificate în valoare totală de peste două milioane de lei.

În vizorul inspectorilor antifraudă s-au aflat, în noiembrie, 36 de agenţi economici olteni din diverse domenii de activitate, precum comerțul cu produse alimentare, cereale, plante tehnice, materiale de construcții, servicii, construcții, transporturi, turism sau fabricarea de produse alimentare și nealimentare. Şi de această dată reprezentanţii DGAF au descoperit numeroase nereguli, fiind nevoiţi să dispună amenzi contravenționale în valoare totală de 50.000 de lei. 

„Sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de acte sau fapte de comerț fără îndeplinirea condițiilor legale, conform art. 1, lit. a) din Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și pentru încălcări ale prevederilor Legii 656/2002 privind prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism”, a declarat purtătorul de cunt al DGAF, Alexandru Cristea.

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au dispus şi confiscări de sume și bunuri în valoare de 167.062 de lei, precum și instituirea de măsuri asigurătorii asupra unor active identificate în valoare totală de 2.032.778 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here