Autorul crimei din strada Toamnei, Adrian Gălbenuşe,condamnat la 25 de ani de închisoare

Autorul teribilei crime petrecute la începutul anului trecut pe strada Toamnei din Slatina, Adrian Gălbenuşe, a fost condamnat, recent, de judecătorii Tribunalului la 25 de ani de închisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă.

„În baza art. 188 alin. 1 rap la art.189 alin. 1 lit. h C.p. condamnă pe inculpatul GĂLBENUŞE ADRIAN în prezent arestat preventiv în Penitenciarul Craiova, la o pedeapsă de 25 ani închisoare privativă de libertate în condiţiile art. 60 C.p. – pedeapsă principală şi interzicerea exercitării drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a şi b şi d C.p. pe o durată de 5 ani – pedeapsă complementară”, se arată în sentinţa instanţei. Magistraţii au mai decis ca inculpatul să plătească, în afară de daunele privind cheltuielile de înmormântare a victimei şi de cheltuielile judiciare, daune morale de câte 100.000 de euro către soţul victimei, Marin Marian Niţu, şi către fiicele celor doi, Georgiana Laura Akbas şi Diana Camelia Gerard Niţu.
Sentinţa nu este una definitivă, dar judecătorii au decis ca inculpatul să rămână în arest preventiv, acesta fiind încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

Adrian Gălbenuşe şi-a ucis vecina de bloc în seara zilei de 15 ianuarie cu nu mai puţin de 14 lovituri de cuţit. Crima s-a petrecut în apropierea blocului în care cei doi locuiau, pe strada Toamnei din Slatina, în zona Liceului cu Program Sportiv. Vecinii spun că femeia, Norica Niţu, se întorcea de la piaţă când individul a tăbărât pe ea cu lovituri de cuţit. Medicii sosiţi la faţa locului au numărat iniţial nouă plăgi înjunghiate, opt în zona toraco-abdominală şi una la nivelul gâtului, dar medicii legişti au stabilit că femeia a fost înjunghiată de 14 ori. Una dintre lovituri i-a fost fatală victimei, pentru că cuţitul adânc pătruns i-a secţionat vena jugulară şi carotida.După faptă, deşi oraşul şi localităţile din jur colcăiau de poliţişti, Adrian Gălbenuşe s-a plimbat nestingherit prin Slatina, Craiova şi Brebeni, încercând să şteargă urmele crimei, aşa cum a înţeles el s-o facă.

„Imediat după săvârşirea faptei, inculpatul a fugit de la faţa locului şi, după câteva ore, a plecat cu o maşină de ocazie spre Craiova. În jurul orelor 5.00- 6.00 dimineaţa, a doua zi, pe data de 16.01.2015, tot cu o maşină de ocazie, inculpatul a revenit în municipiul Slatina, cu intenţia de a se întoarce acasă, însă s-a speriat văzând că era prea multă lume în zona unde locuia, astfel că s-a deplasat în bazarul «Textila» pentru a cumpăra alte haine. Din bazar a cumpărat o geacă neagră şi o pereche de blugi şi, după ce a probat aceste haine, a rămas îmbrăcat în ele, iar hainele cu care fusese îmbrăcat la data săvârşirii faptei, respectiv blugi de culoare albastru deschis şi o geacă de piele de culoare galben închis, le-a pus în două pungi, aruncând blugii într-un tomberon din apropierea hotelului Senator. (…). După ce a aruncat acei blugi la tomberon, inculpatul G.A. a plecat cu acelaşi taxi în comuna Brebeni, jud. Olt, cu intenţia de a arunca şi geaca cu care fusese îmbrăcat la săvârşirea faptei. Ajuns pe raza comunei Brebeni, inculpatul s-a deplasat pe jos câţiva kilometri, de-a lungul pârâului Dîrjov şi, în afara localităţii, a aruncat geaca cu tot cu plasă în pârâu”, se arată în referatul procurorilor.

Adrian Gălbenuşe este văr cu sportivul Cristian Gălbenușe, înjunghiat mortal de un tânăr de etnie romă, Florian Gulie, într-un scandal petrecut, la mijlocul anului 2014, într-un pub din Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here