Co-preşedintele PNL Olt Siminica Mirea, atac dur la Dragnea şi PSD pe marginea Legii anti-defăimare

Legea anti-defăimare promovată de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a pus pe jar o ţară întreagă şi a atrsa critici dure din partea Partidului Naţional Liberal. Contactată de OLT-ALERT pentru o poziţie pe această temă, Siminica Mirea, co-preşedinte al PNL Olt, a declarat că, „prin ceea ce face Liviu Dragnea, PSD confirmă că este încă un partid cu puternice reminiscențe comuniste”. 
A reinstaura cenzura, la 26 de ani de la căderea comunismului, înseamnă a nu da doi bani pe românii care au murit la Revoluție pentru a fi liberi, susţine liderul PNL Olt. „În democraţie oamenii au dreptul să se exprime liber, iar pentru cei care, printr-un mod abuziv al exprimării, aduc atingere demnităţii şi imaginii publice ale altora există, deja, reglementări legislative în vigoare, nu este nevoie de o astfel de lege-botniţă de tip mafiot”, a declarat Siminica Mirea.
Legea Dragnea demonstrează atitudinea de adversitate a PSD față de principiile și valorile democratice, aşa cum a demonstrat şi prin încercarea de fraudare a alegerilor prezidențiale, prin legiferarea traseismului politic sau prin blocarea votului din Diaspora, mai arată co-preşedintele PNL Olt.
„Intenția PSD și a lui Dragnea este, printre altele, ca, sub o mască a corectitudinii politice, să le pună pumnul în gură ziariștilor, bloggerilor, tuturor celor care scriu liber pe Facebook, cu alte cuvinte, tuturor celor care nu se numără printre simpatizanții PSD. Pe de altă parte, chiar dacă ai majoritate parlamentară, nu poţi adopta o iniţiativă legislativă fără o minimă consultare cu societatea civilă și fără o dezbatere reală, cu atât mai mult cu cât au existat reacţii şi critici vehemente din partea societăţii civile, ignorate de Dragnea şi de PSD”, a accentuat Siminica Mirea, susţinând că Legea Dragnea s-a născut din frustrarea PSD că a pierdut alegerile prezidenţiale în mare parte din cauza Facebook-ului şi că, dacă, în ciuda curentului potrivnic al opiniei publice, legea va fi adoptată, PNL o va ataca la Curtea Constituţională.
„Are atâtea puncte neconstituţionale în ea, încât ar fi practic imposibil să fie declarată constituţională”, a mai spus Siminica Mirea despre Legea Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here