Şcoala „de ţară” Găneasa, printre câştigătoarele Concursului „Olimpiadele Kaufland”

Şcoala Gimnazială Găneasa se numără printre cele şase şcoli gimnaziale şi licee câştigătoare din Olt care au câştigat Concursul naţional „Olimpiadele Kaufland” sponsorizat de către Kaufland România și implementat în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației Naţionale și Cercetării.

O şcoală „de ţară”, cum îi spune un cadru didactic Şcolii Gimnaziale Găneasa, cu un efectiv de aproximativ 250 elevi şi preşcolari răspândiţi în structuri ale şcolii din trei sate, cu doar 25 de cadre didactice, dintre care 10 nu au normă întreagă, a reuşit să se implice la fel de mult ca alte şcoli, mai cu pretenţii, licee şi colegii în concursul „Olimpiadele Kaufland”, reuşind să câştige unul dintre premiile de 20.000 de euro puse la bătaie de organizatori.

„După o perioadă de mai bine de două luni în care ne-am dedicat cu tot sufletul, ambiţia şi speranţa acestui minunat concurs, reuşind să desfăşurăm în total 115 activităţi din domenii diverse: mediu, sport și sănătate, creativitate și tradiții, știință, cultură, educație, activităţi care se încadrau într-o programare strictă, să respecte cerinţele şi criteriile stabilite de către organizatori, iată-ne printre fruntaşi. A fost o perioadă de mobilizare generală: elevi, părinţi, dascăli, ne-am implicat exemplar în reuşita activităţilor de excepţie pe care le-am desfăşurat”, spune unul dintre cadrele didactice ale şcolii, Claudia Neacşa.

Concursul în sine a avut o organizare complexă, în sensul că fiecare activitate trebuia planificată, concepută şi organizată după un program anume. Activitatea era mai întâi anunţată pe platformă, ora şi limita de timp impuse pentru desfăşurarea acesteia trebuind să fie respectate cu stricteţe. Modul în care se desfăşurau activităţile era filmat sau fotografiat, iar dovezile urmau să fie încărcate pe o platformă on-line, alături de o descriere clară, din care să reiasă prin ce anume se evidenţia fiecare activitate şi ce aducea nou şi bun pentru elevi, care erau rezultatele etc.

„Am refăcut nouă activităţi care ne-au fost iniţial respinse, am fost depunctaţi pentru că din fotografii nu reieşea clar numărul de elevi, care întotdeauna trebuia să fie mai mare de 30, pentru a obţine punctajul maxim la categoria înregistrată. A fost un maraton de viziune, iniţiativă, mobilizare, organizare, colaborare, muncă în echipă, împletite cu pasiune, ambiţie şi dorinţă. Ne-am descoperit pe noi şi pe elevii noştri, talentul şi îndemânarea lor. Am izbutit să ne unim forţele şi să finalizăm o competiţie de amploare, dorindu-ne din răsputeri să facem ceva pentru şcoala noastră, pentru dotarea şcolii, pentru creşterea calităţii actului educaţional. Ne-am dorit şi am reuşit. Avem mai multe propuneri şi idei pentru folosirea premiului, purtăm discuţii cu elevii şi părinţii pentru o hotărâre finală şi vom adopta soluţia cea mai bună”, a mai spus Claudia Neacşa.

În competiţie s-au înscris 1.300 de unităţi şcolare din ţară, doar 103 ieşind învingătoare. De asemenea, din Olt în cursă au intrat 35 de instituţii de învăţământ, doar şase reuşind să ia câte un premiu de 20.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.