Percheziţii în mai multe localităţi din Olt într-un dosar de evaziune. Prejudiciul – 1,1 milioane euro

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR au efectuat, miercuri, 24 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Olt, Ilfov, Alba, Bihor, Cluj, Hunedoara, Maramureş şi Mehedinţi, la mai multe persoane fizice şi juridice implicate în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În Olt, oamenii legii au descins la adrese şi sedii ale unor firme din oraşele Caracal şi Balş şi din comunele Stoenenşti şi Osica de Sus. În urma percheziţiilor, zeci de persoane au fost săltate şi duse la audieri. 

Vor fi puse în aplicare 25 mandate de aducere a unor persoane implicate în cauză, în vederea audierii lor şi dispunerii de măsuri legale.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2014, administratorii a patru societăţi comerciale din judeţele Ilfov şi Hunedoara ar fi creat un circuit comercial fictiv, prin declararea unor operaţiuni comerciale inexistente, susţinute doar scriptic, prin facturi fiscale ce atestă vânzarea-cumpărarea de concentrat cuprifer, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit prin diminuarea masei impozabile.

„Valoarea relaţiilor comerciale fictive, declarate fiscal, se ridică la 3,5 milioane de euro. Pentru a crea aparenţa de legalitate a operaţiunilor comerciale, plata s-ar fi făcut prin transfer bancar, în conturile societăţilor emitente, însă banii ar fi fost retraşi şi remişi ulterior reprezentanţilor societăţilor beneficiare, în schimbul unor comisioane”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor către bugetul de stat stabilit până în prezent este de aproximativ 1,1 milioane de euro.

În Olt, oamenii legii au descins la adrese şi sedii ale unor firme din oraşele Caracal şi Balş şi din comunele Stoenenşti şi Osica de Sus.

Poliţiştii au mai spus că, în urma percheziţiilor, 25 de persoane au fost duse la audieri.

Acţiunea, desfăşurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, a beneficiat de sprijinul specialiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale a I.G.P.R. şi al celor din cadrul Agenţiei Naţionale Antifraudă Fiscală. La activităţi au participat, de asemenea, şi poliţişti din cadrul structurilor teritoriale de investigare a criminalităţii economice din inspectoratele de poliţie judeţene, precum şi luptători S.I.A.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here