Instanţa a decis definitiv: Denunţătorul lui Vâlcov, Sorin Păduraru, rămâne sub control judiciar

Sorin Păduraru

Sorin Păduraru, patronul firmei de construcţii SC Condor Păduraru SRL Slatina şi denunţător în dosarul în care fostul primar al Slatinei şi ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, este judecat pentru luare de mită, nu scapă de măsura controlului judiciar dispusă de procurorii Parchetului Olt în dosarul penal în care afaceristul este cercetat pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu.

Judecătoria Slatina a respins, recent, contestaţia lui Sorin Păduraru împotriva măsurii dispuse de procurori în dosarul de urmărire penală nr. 579/P/2015 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care este cercetat şi primarul comunei Izvoarele, Florian Constantin, acuzat de abuz în serviciu.

„Respinge plângerea formulată de petentul Păduraru Sorin Alexandru, împotriva ordonanţei Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt emise la data de 25.04.2016 în dosarul nr. 579/P/2015 prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar”, se arată în soluţia magistraţilor slătineni, care este definitivă.

Sorin Păduraru este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu în cauza în care primarul comunei Izvoarele, Florian Constantin, este cercetat pentru abuz în serviciu. Obiectul dosarului îl reprezintă un împrumut pe care Primăria Izvoarele l-a făcut nu la o bancă, aşa cum cere legea, ci la SC Condor Păduraru SRL, banii fiind cheltuiţi pentru realizarea unui proiect executat de aceeaşi companie de construcţii. Împrumutul a fost efectuat cu încălcarea Legii finanţelor publice, susţin anchetatorii, tranzacţia prejudiciind bugetul local cu peste două sute de mii de lei.

„Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din data de 25.04.2016 luarea măsurii controlului judiciar faţă de primarul comunei Izvoarele, jud. Olt, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, asimilată infracţiunilor de corupţie prev. de art. 132din Lg. nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.p. , pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 25.04.2016, până la data de 23.06.2016”, se arată într-un comunicat al parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Totodată, pe timpul cât se află sub control judiciar, în sarcina edilului inculpat s-a instituit, printre alte obligaţii, şi aceea de a nu mai exercita funcţia de primar al comunei Izvoarele, în desfăşurarea căreia a săvârşit fapta penală din prezenta cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here