FOTO/VIDEO Grav accident de muncă la firma lui Tomescu, Cafmin SRL

Un angajat al firmei omului de afaceri Cristian Tomescu, SC Cafmin SRL, a ajuns în stare gravă la spital, miercuri, după ce a fost prins sub cisterna unui tractor în timp ce se afla la lucru pe câmp, la Scorniceşti. Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova. Atât poliţiştii, cât şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au demarat anchete în acest caz.

Nenorocirea s-a petrecut miercuri după prânz, la fosta fermă din Scorniceşti, cumpărată în urmă cu doi ani de SC Cafmin SRL, societate controlată de omul de afaceri Cristian Tomescu. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, accidentul s-a petrecut pe câmp, în timp ce muncitorul, din Negreni, efectua lucrări mecanice la un utilaj. La faţa locului au ajuns echipaje ale pompierilor şi Ambulanţei.

acc munca

„În această după amiază, în jurul orei 14.00, pompierii Stației Scornicești au intervenit în orașul Scornicești, în zona fostului SMT, la un accident cu persoană rănită. Bărbatul rănit, în vârstă de 51 de ani, din sat Negreni, oraș Scornicești, a fost surprins în cădere de un utilaj la care executa lucrări mecanice. La fața locului s-au deplasat doua autospeciale complexe pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD. În sprijin a venit un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță și s-a solicitat intervenția elicopterului SMURD”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

acc munca1

Bărbatul a fost preluat de echipajul SMURD, conștient, dar cu mai multe traumatisme la cap, abdomen şi la nivelul toracelui, fiind transportat, până la ieșirea din localitatea Jitaru, de unde a fost preluat de elicopterul SMURD şi dus la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova.

acc munca2

Cazul a fost preluat de poliţişti. O anchetă a fost demarată şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt.

Acesta este cel de-al doilea accident de muncă petrecut la Cafmin SRL, după ce, în urmă cu şase luni, un bărbat de 47 de ani, din Ipoteşti, a murit în timp ce umfla un cauciuc care a explodat. Tragedia s-a consumat în incinta staţiei de betoane pe care firma o deţine în Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here