Sorin Păduraru, denunţătorul lui Vâlcov, ia palmă după palmă în instanţă

Sorin Păduraru

Magistraţii Judecătoriei Slatina au respins, săptămâna trecută, contestaţia formulată de omul de afaceri Sorin Păduraru împotriva ordonanţei prin care procurorii au pus sechestru asigurător pe mai multe imobile ale acestuia în dosarul în care afaceristul este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu.

„În baza art. 249 alin. 1 şi 5 şi art. 250 C.p.p. respinge contestaţia formulată de contestatorul Păduraru Sorin Alexandru, împotriva ordonanţei de aplicare a sechestrului asigurator din data de 17.05.2016 pusă în aplicare prin procesul verbal de sechestru din data de 19.05.2016 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt în dosarul nr. 579/P/2015, ca neîntemeiată”, se arată în soluţia judecătorilor slătineni.

Tot marţi, magistraţii Judecătoriei Slatina i-au respins lui Păduraru şi cererea de revocare a controlului judiciar, măsură dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt luna trecută în acelaşi dosar.

„Respinge cererea formulată de inculpatul Păduraru Sorin Alexandru, privind revocarea măsurii preventive a controlului judiciar dispuse prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt emisă la data de 25.04.2016 în dosarul nr. 579/P/2015. În baza art. 275 alin. (2) C. proc. pen., obliga inculpatul la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Respinge cererea de amendare a procurorului Andrei Aristide Ştefan formulată de apărătorul ales al inculpatului Păduraru Sorin Alexandru, avocat Predoi Marius, ca neîntemeiată”, se arată în încheierea de marţi a Judecătoriei Slatina.

Sorin Păduraru este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu în cauza în care primarul comunei Izvoarele, Florian Constantin, este cercetat pentru abuz în serviciu. Obiectul dosarului îl reprezintă un împrumut pe care Primăria Izvoarele l-a făcut nu la o bancă, aşa cum cere legea, ci la SC Condor Păduraru SRL, banii fiind cheltuiţi pentru realizarea unui proiect executat de aceeaşi companie de construcţii. Împrumutul a fost efectuat cu încălcarea Legii finanţelor publice, susţin anchetatorii, tranzacţia prejudiciind bugetul local cu peste două sute de mii de lei.

Sorin Păduraru se numără printre denunţătorii fostului ministru al Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, în cel de-al doilea dosar în care acesta este judecat pentru fapte de corupţie. Păduraru s-a grăbit să-l denunţe pe Vâlcov după ce i-a dat acestuia o mită de 1,7 milioane de lei  în schimbul intervenţiei sale pe lângă factori de decizie din cadrul SC Compania de Apă Olt SA, pentru ca societatea pe care o reprezenta să primească banii la timp în cadrul unui contract de lucrări finanţat din fonduri europene. Precizăm că denunţul a fost făcut după ce Darius Vâlcov a fost înhăţat de procurorii DNA, cercetat şi trimis în judecată într-un alt dosar în care fostul ministru este acuzat că a primit, în timpul în care era primar al Slatinei, mită de la un alt patron de firmă de construcţii pentru ca aceasteia să i se atribuie mai multe contracte de lcurări scaose la licitaţie tot de Compania de Apă Olt SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here