Aproape 6000 de locuri la facultăţile Universităţii Craiova. Se fac înscrieri şi la Slatina

2810 locuri la buget şi 3101 locuri la taxă le oferă Universitatea din Craiova absolvenţilor de liceu la admiterea de anul acesta.

Facultăţile Agronomie, Automatică, Calculatoare şi Electronică, Drept, Economie și Administrarea Afacerilor, Educaţie Fizică şi Sport, Horticultură, Inginerie Electrică, Litere, Mecanică, Teologie, Științe, Științe Sociale oferă programe de pregătire în toate domeniile de interes, potrivit unui comunicat remis OLT-ALERT de Biroul de presă al Universităţii din Craiova.

Teologia a început înscrierea pe 4 iulie, Mecanica şi Educaţia Fizică şi Sportul, pe 13, iar pe 18 iulie, celelalte facultăţi îşi vor deschide porţile pentru înscriere. La cele mai multe, admiterea se face 100% în baza mediei de la bacalaureat.

Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică organizează pe 24.07.2016 examen al cărui rezultat va constitui 70% din nota finală a candidaţilor, restul de 30 % fiind asigurat de media obţinută la examenul de bacalaureat. Facultatea de Drept organizează concurs de admitere 26-27.07.2016, care constă într-un examen tip grilă în care sunt verificate cunoştinţele de limba română.

Facultăţile care presupun aptitudini speciale (Teologia, Educaţie Fizică şi Sport, programele de muzică şi teatru, Pedagogia învăţămân­tu­lui primar şi preşcolar) organizează probe de competenţă şi de aptitudini, ale căror calendare sunt anunţate pe site-urile facultăţilor, dar şi pe ucv.ro.

Cel mai puternic centru universitar din sud-vestul României, Universitatea din Craiova are cea mai avansată infrastructură de cercetare şi dezvoltare în ştiinţe aplicate din România (INCESA) şi s-a dovedit de-a lungul timpului că este partener academic strategic pentru mai bine de 200 de universităţi din lume.

În 2016, UCV organizează şi trei centre de înscriere în teritoriu: Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Târgu Jiu.

Ca în fiecare an, şi anul acesta legalizarea documentelor necesare înscrierii se poate face de către membrii comisiilor de admitere ale facultăţilor, prin confruntare cu documentele originale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here