Andrei Iordache: „PNL este interesat ca în viitorul parlament să fie doar profesionişti”

– Interviu cu Andrei Iordache, consilier local şi preşedintele PNL Slatina –

Domnule Andrei Iordache, la câteva luni de la revenirea în PNL aţi revenit şi în funcţia de preşedinte al PNL Slatina. Cum vă împăcaţi cu rezultatul organizaţiei la alegerile locale? Este mult, este puţin ce s-a câştigat?  

PNL a reuşit la alegerile locale să convingă peste 9.000 de slătineni să voteze candidaţii liberali la primărie şi la Consiliul Local Slatina. Niciodată nu am obţinut atât de multe voturi în Slatina. A fost însă imposibil ca doar cu intenţii bune şi entuziasm să câştigăm în faţa unui partid care a oferit în schimbul voturilor bani, funcţii, locuri de muncă şi ameninţări.

Aveţi o hiper-activitate în Consiliul Local Slatina, dar nu aveţi şi majoritate. Cum vă veţi putea bate pentru proiectele liberale în legislativul local?

Veniţi, vă rog, la şedinţele publice ale consiliului local să vedeţi aroganţa, ipocrizia, incompetenţa şi lăcomia şefilor PSD. Din păcate, doar noi, cei şapte liberali din consiliul local, suntem singurii care apărăm interesele slătinenilor în faţa roboţilor PSD.

Se apropie alegerile parlamentare, PNL Olt are deja liste pe care vă regăsiţi şi dumneavoastră, pe poziţia a treia la Senat. V-aţi fi dorit un loc mai bun?  

Suntem mai mulţi membri ai PNL care ne-am exprimat dorinţa de a candida la alegerile parlamentare de peste aproape trei luni. A fost un vot preliminar în forurile de conducere la nivel judeţean, care a stabilit o ierarhie atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat. Ordinea finală va fi stabilită de conducerea naţională în cursul lunii octombrie.

Marius Bălaşa are în spate câteva mii bune de voturi obţinute în cursa pentrui Primăria Slatina şi, totuşi, nu se regăseşte pe liste. Care este acum imaginea lui în partid?  

Marius Bălaşa a fost candidatul PNL pentru funcţia de primar care a obţinut cel mai mare număr de voturi dintre toţi candidaţii liberali din istoria PNL Slatina. Dar nu şi-a exprimat dorinţa de a candida pentru un loc în Parlamentul României. Chiar dacă nu şi-a exprimat intenţia de a candida la alegerile parlamentare, Marius Bălaşa rămâne unul dintre liderii partidului.

Sistemul de vot pe liste avantajează PNL Olt, care, potrivit calculelor, ar putea prinde trei mandate de de parlamentar, doi deputaţi şi un senator. Convenabil, nu?

Nu există sistem de vot de necontestat. Atât votul uninominal, cât şi cel pe liste şi-au dovedit atât avantajele, cât şi lacunele. PNL este interesat la alegerile parlamentare doar de un cât mai performant şi realist proiect de guvernare care să aducă siguranţă şi bunăstare românilor şi ca în viitorul parlament să fie doar profesionişti, cu bune intenţii.

Aveţi o voce extrem de critică la adresa PSD, partid cu care v-aţi aflat, totuşi, de aceeaşi parte câţiva ani. Cum comentaţi?

Din păcate, sau din fericire, cunosc relativ bine mecanismele de funcţionare atât în PNL, cât şi în PSD. Dacă PSD funcţionează aproape exclusiv bazat pe interese financiare şi administrative, PNL are o puternică componentă principială şi mult entuziasm. Cu alte cuvinte, vrei să fii şef, dar şi slugă în acelaşi timp şi să stai mereu cu sabia şefului de partid sau cu cea a justiţiei deasupra capului, du-te la PSD. Vrei să faci politică adevărată, cu bune şi rele, vino la PNL. E simplu!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here