Persoanele din Olt care au împlinit 100 de ani primesc bani de la buget. Cine sunt acestea

Consilierul Gheorghe Ciucu împreună cu străbunica la împlinirea vârstei de 100 de ani

18 persoane din Olt care au împlinit vârsta de 100 de ani vor primi bani, cu titlu de premiere, de la Consiliul Judeţean. În acest sens, consilierii judeţeni au aprobat, joi, un proiect de hotărâre, act normativ care, pe viitor, ar putea fi permanentizat.

Cea mai vârstnică persoană este o femeie din comuna Spineni, Aurora Rădulescu, care anul acesta, în 17 iunie, a împlinit 104 ani. Ea este urmată de Floarea Pîrcăbioru, din Oboga, care a împlinit 103 ani, de Tudor Colac, din Studina, şi de Elena Drăguţ, din Drăgăneşti-Olt, care numără fiecare 102 ani în buchetul vieţii.

Vârsta de 101 ani au împlinit-o Alexandru Nicodinescu (Brastavăţu), Ilie Moraru (Băbiciu), Marin Şerban (Pleşoiu), Elena Popescu (Leleasca), Maria Mâneaţă (Tufeni), Oprea Călin (Cilieni) şi Ecaterina Andrei (Cezieni).

De asemenea, 100 de ani au împlinit, anul acesta, Păuna Pîrvu (Osica de Sus), Ioana Căprăriu (Giuvărăşti), Maria Burciu (Potcoava), Eugenia Scripcariu (Slatina), Rachila Nica (Izbiceni) şi Ecaterina Ilie (Dobroteasa).

Cu toţii vor primi câte 1.000 de lei.

„Este vorba de persoane care împlinesc sau au împlinit până la o anumită dată vârsta de 100 de ani. Ele vor primi câte 1000 de lei. A fost şi un amendament la acest proiect de hotărâre şi vom face o hotărâre permanentă a Consiliului Judeţean ca atunci când o persoană domiciliată în judeţul Olt împlineşte 100 de ani să fie premiată de Consiliul Judeţean şi să nu fie nevoie de fiecare dată de o astfel de hotărâre, cum am făcut astăzi”, a precizat şeful CJ Olt, Marius Oprescu.

Amendamentul privind permanentizarea acestor premieri a venit din partea consilierului judeţean Gheorghe Ciucu, cel care anul trecut a avut bucuria să-şi felicite străbunica la împlinirea a 100 de ani. Femeia a decedat după 18 zile de la împlinirea unui secol de viaţă fără ca autorităţile locale din comuna natală, Obîrşia, să-i acorde vreo atenţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here