Pe cine a mai turnat Păduraru la DNA? Afaceristul intră în sediul instituţiei ca la el acasă!

În urmă cu mai bine de o lună de zile, omul de afaceri Sorin Păduraru, cel care l-a denunţat pe fostul ministru al Finanţelor Publice Darius Vâlcov în cel de-al doilea dosar în care acesta a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, s-a aflat din nou în sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi nu oricum, ci în ipostaza de „privilegiat”.

Înainte de a pătrunde în incinta DNA Bucureşti, Sorin Păduraru l-a apelat telefonic pe procurorul Costin Vârlan, care i-a răspuns afabil şi l-a rugat să aştepte câteva minute. Ulterior, Păduraru a fost văzut în sala de aşteptare a instituţiei jucându-se pe telefonul mobil. Iată cheia prezenţei sale acolo: în sediul DNA nimeni care are calitatea de martor, învinuit sau inculpat nu pătrunde cu telefonul mobil asupra lui. Prin urmare, Sorin Păduraru a avut o calitate aparte, alta decât cele în care cineva este audiat într-un dosar.

„Este foarte posibil ca pe telefon să fi avut ceva înregistrări audio/video, altfel de ce ar fi fost lăsat să intre în sediul DNA cu aparatul?”, se întreabă sursa care ne-a dezvăluit, sub protecţia anonimatului, prezenţa afaceristului în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţiei.

Contactat telefonic pentru o declaraţie pe acest subiect, omul de afaceri a spus că nu poate vorbi, închizând telefonul înainte să i se poată pune o întrebare.

În 2015, Sorin Alexandru Păduraru, unul dintre asociaţii firmei de construcţii SC Condor Păduraru SRL Slatina, l-a denunţat procurorilor DNA pe fostul primar al Slatinei şi ministru al Finanţelor Publice Darius Vâlcov, după ce acestea i-a pretins (şi a primit) un procent de 10% din încasările firmei în cadrul unui contract de lucrări încheiat cu Primăria Slatina, precum şi din încasările dintre-un alt contract încheiat cu Compania de Apă Olt SA pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă în oraşele Scorniceşti şi Potcoava. Conform acestei înţelegeri, Păduraru i-a remis lui Darius Vâlcov, în mai multe tranşe, sume uriaşe de bani, de ordinul milioanelor de lei. Ulterior, după ce Vâlcov a fost înhăţat de DNA într-un alt dosar pentru fapte de corupţie, Sorin Alexandru Păduraru l-a denunţat procurorilor Anticorupţie pe fostul demnitar. În baza denunţului la care s-au aliat mai mulţi martori, lui Vâlcov i-a fost deschis un alt dosar pentru fapte de corupţie trimis în instanţă spre finele anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here