Sorin Păduraru nu scapă: Ultima DECIZIE pe care a luat-o instanţa de judecată

Omul de afaceri Sorin Păduraru nu scapă de măsura controlului judiciar luată de procurori împotriva sa şi a primarului din Izvoarele, Florian Constantin, în dosarul în care cei doi au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu.

„În temeiul dispoziţiilor art. 362 alin. 1 şi 2 rap. la art. 208 alin. 5 C.p.p., menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă prin ordonanţa nr. 579/P/2015 din data de 25.04.2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, luata faţă de inculpaţii CONSTANTIN FLORIAN şi PĂDURARU SORIN ALEXANDRU. Termen intermediar de verificare a temeiniciei şi legalităţii măsurii preventive a controlului judiciar aplicată celor doi inculpaţi 09.01.2017,ora 11,00 cu citarea inculpaţilor”, se arată în încheierea Judecătoriei Slatina din 14 noiembrie.

Decizia nu este definitivă, cei doi inculpaţi având drept de contestaţie.

Sorin Păduraru este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu în cauza în care primarul comunei Izvoarele, Florian Constantin, este cercetat pentru abuz în serviciu. Obiectul dosarului îl reprezintă un împrumut pe care Primăria Izvoarele l-a făcut nu la o bancă, aşa cum cere legea, ci la SC Condor Păduraru SRL, banii fiind cheltuiţi pentru realizarea unui proiect executat de aceeaşi companie de construcţii. Împrumutul a fost efectuat cu încălcarea Legii finanţelor publice, susţin anchetatorii, tranzacţia prejudiciind bugetul local cu peste două sute de mii de lei.

Sorin Păduraru se numără printre denunţătorii fostului ministru al Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, în cel de-al doilea dosar în care acesta este judecat pentru fapte de corupţie. Păduraru s-a grăbit să-l denunţe pe Vâlcov după ce i-a dat acestuia o mită de 1,7 milioane de lei  în schimbul intervenţiei sale pe lângă factori de decizie din cadrul SC Compania de Apă Olt SA, pentru ca societatea pe care o reprezenta să primească banii la timp în cadrul unui contract de lucrări finanţat din fonduri europene. Precizăm că denunţul a fost făcut după ce Darius Vâlcov a fost înhăţat de procurorii DNA, cercetat şi trimis în judecată într-un alt dosar în care fostul ministru este acuzat că a primit, în timpul în care era primar al Slatinei, mită de la un alt patron de firmă de construcţii pentru ca aceasteia să i se atribuie mai multe contracte de lcurări scaose la licitaţie tot de Compania de Apă Olt SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here