Liberalul Ludovic Orban, în campanie electorală în Olt. Ce declarații a făcut la Slatina

Liberalul Ludovic Orban s-a aflat, în acest week-end, în județul Olt, unde s-a întâlnit, alături de reprezentanții PNL Olt, cu alegătorii din mai multe zone. Orban s-a întâlnit, duminică, și cu jurnaliștii locali, în cadrul unei conferințe de presă, în care a criticat programul de guvernare al PSD.

La întâlnirea cu jurnaliștii au fost prezenți și reprezentanții de marcă ai PNL, respectiv președintele organizației, deputatul Gigel Știrbu, candidat pentru un nou mandat, prim-vicepreședintele executiv Siminica Mirea, care candidează pe prima poziție pe listă pentru un loc în Senatul României, și prim-vicepreședintele Ion Moisescu, candidat pe loc eligibil pentru Camera Deputaților.

Siminica Mirea a reliefat rolul de manipulare pe care îl au în timpul campaniei electorale unele sondaje de opinie și faptul că, dincolo de aceste sondaje, oamenii din Olt sunt deschiși către PNL, mulți dintre ei datorită nemulțumirilor îndurate din partea PSD.

„În ultima perioadă au tot apărut în presă diferite sondaje. Noi mergem în teritoriu și vreau să vă spun că acele sondaje sunt făcute pentru a-i bulversa pe alegători. Realitatea este alta în teren, suntem foarte bine primiți, și cred că presa ar trebui, o dată cu schimbarea noii legi electorale, să dea realitatea așa cum este ea. Vă putem spune că oamenii sunt deschiși către PNL. Oamenii sunt nemulțumiți pentru că după 26 de ani de guvernare PSD, pentru că județul Olt a fost condus numai de către PSD în această perioadă, încă nu au sisteme de irigații, încă nu au centura mult promisă, și din păcate domnul senator Șova este încă senator de Olt și nimeni  nu l-a tras la răspundere pentru promiunea făcută. Oamenii au nemulțumiri mai multe către PSD”, a declarat Siminica Mirea.

La rândul său, Ion Moisescu a remarcat liniștea în care se desfășoarăă acum o campanie electorală și a vorbit pe care memorandumul semnat, sâmbătă, la Craiova, de toți candidații liberali eligibili din Oltenia.

„Toți «parlamentarii» eligibili din Oltenia am semnat un memorandum pentru infrastructura navală și terestră, ceea ce înseamnă că noi ne asumăm, într-o eventuală guvernare pe care au aș paria, tot ceea ce este negativ în România pe parte de infrastructură”, a declarat Ion Moisescu.

Ludovic Orban și-a început declarațiile prin critici la adresa programului de guvernare pe care PSD îl propune electoratului.

„Îl consider o bătaie de joc la adresa românilor acest program de guvernare. Este o colecție de minciuni, Poți să scrii un roman de science fiction cu însăilarea de promisiuni mincinoase pe care le-au băgat în programul de guvernare. Să spui că crești pensiile, cum a spus Firea sau Rovana Plumb, cu 60%, este o bătaoe de joc față de fiecare părinte și bunic al nostru din țara asta. Este imposibil să realizezi o asemenea creștere de pensii. Deficitul bugetar al pensiilor de de patru miliarde astăzi. Dacă ar crește cu 60% pensiile deficitul de pesnii ar urca la peste opt miliarde de euro. Nici o țară din lumea asta nu își permite așa ceva. Este o minciună gogonată, un proiect nerealizabil, un proiect prin care PSD urmărește doar să câștige voturi”, a scos în evidență Ludovic Orban.

Orban s-a referit și la propriul statut în PNL după ce au început problemele sale de ordin penal.

„Vreau să vă spun, din capul locului, că nu mai deţin nicio funcţie în Partidul Naţional Liberal şi că nu candidez pentru nicio funcţie publică, până când nu se va pronunţa instanţa asupra marii nedreptăţi care mi s-a făcut, în campania pentru alegerile locale, când am fost practic scos din cursa pentru Primăria Capitalei. Pe de altă parte, deţin o calitate care pentru mine este o mare onoare, calitatea de membru al Partidului Naţional Liberal. Susţin PNL şi sunt implicat în această campanie, la turaţie maximă”, a precizat Ludovic Orban.

În declarațiile sale, Gigel Știrbu a luat poziție față de acțiunea Primăriei Slatina de a acorda tichete sociale în plină campanie electorală, susținând că o asemenea inițiativă se petrece și în Caracal și că împotriva acestor acțiuni vor fi depuse plângeri atât la Autoritatea Electorală Permanentă, cât și la parchet.

„Mare noastră mirare a fost că aceste tichete a apărut în campanie electorală. Noi considerăm că acesta este un abuz al actualului edil. Am făcut o plângere către Biroul Electoral Județean și avem pregătite două plângeri, una către Autoritatea Electorală Permanentă și una către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt”, a spus Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here