Celebrul contract prin care în urmă cu şapte Primăria Slatina concesiona unei asocieri de trei firmei, condusă de SC Rupiah SA, serviciul public de administrare a domeniului public şi privat, respectiv întreţinerea, dezvoltarea şi amenajarea parcurilor, a spaţiilor verzi, a locurilor de joacă şi a fântânilor arteziene din municipiul-reşedinţă de judeţ, va înceta prin cu acordul părţilor.
Consiliul Local Slatina a aprobat, în acest sens, în şedinţa ordinară de joi, un proiect de hotărâre care prevede contractul de concesiune nr. 11272/25.08.2010 va înceta să mai producă efecte.
Citeşte şi S-a bătut cu pumnul în masa prefectului de Olt: Să se pună capăt FRAUDEI
„Începând cu data adoptării prezentei hotărâri încetează contractul de concesiune nr. 11272/25.08.2010 privind concesionarea serviciului public de administrare a domeniului public şi privat având ca obiect întreţinerea, dezvoltarea şi amenajarea parcurilor, a spaţiilor verzi, a locurilor de joacă şi a fântânilor arteziene din municipiul Slatina, cu acordul părţilor”, se arată în proiectul de hotărâre citat.
Citeşte şi Scandal în Consiliul Local Slatina pe reorganizarea reţelei şcolare
În termen de 15 zile de la data adoptării acestei hotărâri, SC Rupiah SRL are obligaţia de a proceda la predarea-primirea tuturor bunurilor de retur şi a investiţiilor realizate, prin grija şi pe cheltuiala sa, în conformitate cu prevederile contractului de concesiune.
„Se împuterniceşte Primarul Municipiului Slatina să semneze actul de încetare a contractului prin acordul părtilor, precum şi procesul verbal de predare – primire a bunurilor de retur şi a investiţiilor realizate în baza contractului de concesiune”, se mai arată în actul normativ adoptat joi.
Citeşte şi Oltul are peste 100.000 persoane fără asigurare medicală. Prefectul: Foarte multe
De întreţinerea, dezvoltarea şi amenajarea parcurilor, a spaţiilor verzi, a locurilor de joacă şi a fântânilor arteziene se va ocupa o firmă ce urmează să fie înfiinţată de consiliul local.
Citeşte şi CJ Olt vrea să reabiliteze fostele centre de plasament din judeţ cu fonduri europene
„Se va ocupa societate înfiinţată de consiliul local, la care consiliul local va fi majoritar şi care va avea, prin delegare directă, acest serviciu de spaţii verzi. Noua societate va prelua şi personalul care acum lucrează la Rupiah. După ce se va semna încheierea efectivă a contractului, în baza hotărârii de consiliu local, asocierea de firme Rupiah, Hiwaters şi Fraicon va trebui să predea bunurile de retur stipulate în contractul de concesiune încheiat în 2010. Fundamentul este că se va face o economie destul de mare la bugetul local. Având în vedere că vom prelua personalul, vom investi doar în nişte echipamente care ulterior sunt amortizate, efectiv banii rămân la noi”, a declarat unul dinrte cei doi viceprimari ai municipiului, Claudiu Stăncioiu.
Anul trecut primăria a plătit către asocierea de firme conduse de Rupiah o valoare medie lunară de cinci miliarde de lei vechi.
Încetarea contractului are loc după ce, în septembrie 2016, el a fost modificat, valabilitatea documentului fiind redusă de la 30 de ani la 10 ani, astfel că SC Rupiah SA urma să se mai ocupe de întreţinerea spaţiilor verzi, a locurilor de joacă şi a artezienelor din Slatina doar patru ani.
Citeşte şi Vești PROASTE pentru șoferi: Măsura obligatorie intră în vigoare în câteva zile
Serviciul public de administrare a domeniului public şi privat din Slatina a fost concesionat, în 2010, pe o perioadă de 30 de ani, unei asocieri de trei firme Rupiah, Hiwaters şi Fraicon, Rupiah fiind liderul asocierii. Contractul a fost încheiat pentru suma de 800 de milioane de lei (aproape 200 de milioane de euro). În toţi aceşti ani, contractul a fost perceput de presă şi de populaţie ca o mega-afacere pusă la cale de primarul de atunci al Slatinei, Darius Vâlcov, în detrimentul municipiului şi în interesul unui grup restrâns condus de fostul edil.
Citeşte şi Se caută în Olt lucrători în agricultură pentru cules de mazăre în Danemarca