DOCUMENT/ Este OFICIAL: Apa de băut, PERICOL PUBLIC în Balș. Contaminarea este URIAȘĂ

Apa de băut distribuită prin sistemul public de alimentare în orașul Balș pune în pericol viața cetățenilor, cu precădere a copiilor. Informația vine dinspre Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt, care luna trecută a prelevat mai multe probe de apă. Rezultatele sunt dezastruoase: specialiștii au descoperit depășiri ale cotelor maxime admise cu de peste 20 de ori în privința contaminării cu nitriți și amoniu.

Probele de apă au fost prelevate de specialiștii DSP în 27 februarie, din patru puncte de control de pe raza oraşului, iar analizele fizico-chimice au scos la iveală neconformități uriașe. Potrivit unui comunicat transmis, marți, de DSP Olt, specialiștii au descoperit depășiri ale cotelor maxime admise și de peste 20 de ori, în cazul nitriților prezenți în apă.

Citește și EXCLUSIV/FOTO Fiul unui polițist din Olt a înjunghiat doi tineri/Cercetări pentru tentativă de omor calificat

De peste 16 ori față de limita maximă admisă este și prezența amoniului în apă.

Printre măsurile dispuse de Direcția de Sănătate Publică se numără informarea consumatorilor, în special a grupelor de populaţie vulnerabile, asupra riscului pentru sănătate pe care îl are consumul de apă contaminată cu nitriţi.

Citește și PROTEST SPONTAN la Garda de Mediu Olt/Ce reclamă angajații instituției–FOTO

„Ca măsură de prevenţie, cu sprijinul medicinei primare -medicii de familie- se vor informa gravidele despre pericolul pe care îl reprezintă alimentaţia artificială a sugarului, în special al nou-născutului, cu formule de lapte ce folosesc la preparare apa contaminată cu nitriţi”, se arată în comunicatul DSP.

Citește și Posibilă TRAGEDIE pe râul Olt: Totul s-a petrecut în zona barajului de la Ipotești-FOTO/VIDEO

Corectarea şi monitorizarea dozelor de substanţă clorigenă utilizate în procedura de clorinare a apei – astfel încât parametrul indicator clor rezidual liber „să se încadreze în intervalul valoric de siguranţă al CMA prevăzut de legislaţia sanitară în vigoare respectiv :≥ 0,1-≤ 0,5 mg/l”.

Citește și Jiti Mondialu, arestat pentru pornografie infantilă/S-a filmat în timp ce făcea sex cu o minoră

Verificarea eficienţei procedurii de dezinfecţie efectuate printr-o nouă recoltare şi analiză a apei din punctele cu risc ale sistemului de alimentare cu apă, „imediat după efectuarea operaţiilor de dezinfecţie”, și efectuarea operaţiilor de spălare şi curăţare a rezervoarelor de înmagazinare a apei, precum şi reţeaua de distribuţie a apei sunt alte două măsuri dispuse de specialiștii Direcției de Sănătate Publică.

Citește și Ziua Mondială a Apei, marcată de SGA Olt prin acțiuni de igienizare a unor zone

De toate acestea răspunde producătorul și distribuitorul de apă în Balș, SC Apă Canal Oltețul SRL, o companie cu acționariat public.

Citește și Șomerii din Olt au prilejul să-și găsească de muncă la Bursa generală a locurilor de muncă

Citește și Trei candidați se bat pe cele două posturi de adjunct al IȘJ Olt, scoase la concurs

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here