Consiliul Județean Olt a împărțit primăriilor peste 17 milioane lei/Unde merg cei mai mulți bani

Consilierii județeni au aprobat, joi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Olt, repartizarea, pe localități, sumelor defalcate din TVA și a cotelor defalcate din venituri.

Vorbim, în total, de peste 17 milioane de lei, din care 9,2 milioane lei din sumele defalcate din TVA și de peste 8 milioane lei din cotele defalcate din venituri.

În afară municipiilor și orașelor, sume dintre cele mai mari vor primi localități precum Baldovinești, Bălteni, Călui, Dăneasa, Dobrețu, Dobrosloveni, Ipotești, Milcov, Nicolae Titulescu, Oboga, Oporelu, Optași Măgura, Șopârlița, Sâmburești, Tătulești sau Topana.

Banii vor fi utilizați de pentru achitarea, de către primării, a arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate conform legislației, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală.

„Este un capitol în care se spune că banii pe care Consiliul Județean îi repartizează către localități pot fi pentru stingerea arieratelor, datoriilor, programe de cofinanțare pe fonduri europene sau programe de investiții și de dezvoltare locală. Noi nu am ținut cont doar de plata datoriilor, ci și de proiectele pe care și le propun toate primăriile. Considerăm ca am construit o împărțire echilibrată către toate localitățile, astfel încât unele să își plătească datoriile, dar să aibă și bani de investiții în perioada următoare. Nu va fi localitate în județul Olt, plecând de la veniturile proprii, sumele pe care le primesc de la Finanțe, plus sume provenite de la Consiliul Județean, care să aibă sub zece miliarde lei vechi”, a declarat, după ședință, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Totodată, aleșii au aprobat și estimări ale acestor tipuri de sume pentru anii 2018 – 2020.

OLT-ALERT prezintă listele repartizării:

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here