Gigel Știrbu a găsit vinovații pentru eșecul liberalilor slătineni la alegerile locale/Te doare capul!

Deputatul Gigel Știrbu, fost președinte interimar al PNL Olt, a găsit vinovații pentru eșecul liberalilor slătineni în alegerile locale din iunie 2016, când candidatul Partidului Național Liberal la Primăria Slatina, Marius Bălașa, a ratat funcția de primar. Știrbu susține că de vină pe acest insucces ar fi jurnaliștii locali. Marius Bălașa are altă teorie, aceea că, de fapt, Știrbu nici nu a dorit ca el să câștige postul de primar. 

Afirmațiile că de vină pentru eșecul PNL Slatina la alegerile locale de anul trecut ar fi jurnaliștii locali au fost făcute de Gigel Știrbu în conferința municipală pentru alegerea noilor structuri de conducere ale organizației slătinene, desfășurate joi în mare taină.

În același cadrul, Știrbu a adus acuzații „unui” coleg de partid potrivit cărora acesta ar fi plătit jurnaliști ca să îl denigreze în mass-media locale pe candidatul Marius Bălașa, refuzând să rostească și numele „colegului”, amânând pentru conferința județeană dezvăluiri totale pe acest subiect. Toată lumea știe însă că săgețile deputatului o vizează pe colega sa de partid, senatoarea Siminica Mirea, pe care a încercat, pe toate planurile, să o „lucreze” încă de la începutul procesului de fuziune între PNL și PDL, astfel încât să îi diminueze puterea în partid.

Contactată de o publicație locală, Siminica Mirea a avut un răspuns pentru colegul ei, afirmând că atacurile acestuia nu vor rămâne nesancționate, lăsând să se înțeleagă faptul că va uza în acest sens de procedurile interne ale partidului.

„Din respect pentru colegii noștri prezenți la conferința de alegeri, nu am dorit să-i dau replica domnului Știrbu. Dacă făceam acest lucru iscam să transform ședința de alegeri într-un circ. Domnul Știrbu are o problemă personală cu mine de la stabilirea listelor parlamentare când nu a ieșit așa cum vroia dumnealui. La momentul oportun, după ce voi sesiza conducerea partidului, voi face declarații cu privire la acuzele nefondate ale domnului Știrbu” a declarat senatoarea Siminica Mirea, citată de realitateaoltului.ro.

De fapt, campania de presă purtată de jurnaliștii locali împotriva tandemului Știrbu – Bălașa înaintea campaniei alegerilor locale din 2016 a avut ca subiect central modul nedemocratic în care Gigel Știrbu l-a impus pe Marius Bălașa în partid pentru calitatea de candidat, încălcând proceduri și voința organizației locale. Știrbu a fost acuzat atunci că ar fi folosit un sondaj măsluit prin care Bălașa a câștigat competiția internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Slatina.

Tot atunci a fost vehiculată ideea că Știrbu nici nu ar dori ca PNL să aibă primar în Slatina. De altfel, însuși candidatul de atunci afirmă că și-a dat seama de acest lucru. „După alegeri mi-am dat seama de acest lucru”, a recunoscut, într-o recentă conferință de presă, Marius Bălașa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here