GREVĂ GENERALĂ la Garda de Mediu Olt/Nici controale, nici relații cu publicul

Angajații Gărzii de Mediu Olt au declanșat, miercuri, 10 mai, împreună cu colegii lor din toată ţara, greva generală pe termen nelimitat, nemulțumiți de diferențele de salariu dintre ei și salariații altor instituții din domeniul mediului. În instituție nu se efectuează nici un fel de activitate cu publicul, astfel încât oamenii care intră în sediul acesteia sunt refuzați politicos.

Încă de la prima oră a zilei în sediul Gărzii de Mediu Olt au intrat mai multe persoane, cu precădere pentru a înregistra diverse documentații, dar au plecat așa cum au venit, după ce comisarii de mediu, cerându-și scuze, le-au explicat motivul pentru care nu le pot rezolva problemele.

„Suntem la birou, dar nu prestăm nici un fel de activitate, nici cu publicul, nici activități specifice instituției noastre. Au venit de dimineață câteva persoane ca să înregistreze documentații și le-am explicat că suntem în grevă generală. Astăzi aveam programate și niște controale, niște verificări ale unor proiecte în derulare, aveam și o acțiune comună cu Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Ne pare rău că s-a ajuns aici, dar asta este”, a declarat liderul grupei sindicale din cadrul Gărzii de Mediu Olt, Aura Mandache.

Principala nemulțumire a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu (GNM) este legată de nivelul scăzut al veniturilor în comparație cu angajații altor instituții cu activități similare.

„Este de neînţeles discrepanţa între importanţa care se acordă la nivel global problemelor legate de protecţia mediului şi modul în care sunt trataţi în ţara noastră cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos. Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a ţării, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu nu au mai beneficiat de o creştere salarială din anul 2009, fiind remuneraţi în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar”, se arată într-un comunicat semnat de președintele Sindicatului Gărzii Naționale de Mediu, Valentin Neagoe.

Reamintim că, în data de 26 aprilie 2017, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu au întrerupt programul de lucru pentru 2 ore, la nivel naţional, în vederea aducerii în prim-plan a nemulţumirilor legitime privind alinierea salariilor personalului GNM la nivelul salariilor colegilor din instituţiile cu atribuţii similare, cât şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

„Faptul că, de la acea dată până în prezent, reprezentanţii Guvernului nu şi-au manifestat dorinţa de a soluţiona problemele grave existente în cadrul sistemului nostru instituţional a dus la această stare de fapt”, se mai arată în comunicat.

Pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfăşura activităţile specifice Gărzii Naţionale de Mediu şi nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat din ţară, „fapt pentru care ne cerem scuze cetăţenilor pentru această disfuncţionalitate”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here