Rotary Slatina inițiază testarea gratuită a sute de femei pentru identificarea timpurie a cancerului de sân

Clubul Rotary Slatina începe proiectul în cadrul căruia 270 de femei din mediul rural vor fi testate, gratuit, pentru identificarea timpurie a cancerului de sân. Serviciile medicale vor fi plătite cu banii adunați de rotarieni în cadrul celei de-a IX-a ediții a balului pe care Clubul Rotary Slatina îl organizează anual pentru cauze umanitare.

Prima activitate a proiectului „Rotary susține lupta împotriva neoplasmului mamar – Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judetul Olt” se va desfasura marți, 23 mai, la orele 16.30, la Clinica Lisimed din Slatina, unde vor fi realizate mamografii gratuite pentru femei trecute de 45 de ani din mediul rural al judetului.

„Justificarea susținerii acestui proiect de către rotarienii slătineni a avut în vedere următoarele considerente:

  • În ultimii trei ani, cancerul de sân a urcat pe locul al doilea ca număr de decese la nivel mondial, după bolile cardiovasculare. În România, numărul cazurilor de cancer și al deceselor provocate de acesta este în creştere mai mare faţă de media regională şi globală;
  • Descoperirea in stadii incipiente a bolii creste sansele de supravietuire;
  • Gradul de informare asupra bolii este mai mic in mediul rural decat in cel urban;
  • Nu exista un program national al Ministerului Sanatatii pentru screening cancer mamar in mod gratuit;
  • Costul mamografiei poate descuraja femei cu posibilitati financiare reduse.
  • Deplasarea femeilor la clinici/spitale este costisitoare”, se arată într-un comunicat de presă al clubului.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de femei de peste 45 de ani din localități rurale din Olt, care vor avea deplasarea si investigațiile medicale asigurate din fondurile colectate în urma desfășurării balului.

Termenul de finalizare al proiectului este 1 octombrie 2017, dată la care se celebrează Ziua de luptă împotriva cancerului de sân, termen la care Clubul Rotary va realiza bilanțul activităților desfășurate în cadrul acestei campanii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here