Primăria Slatina se implică în organizarea Memorialului „Eugen Stanciu”

Primăria Slatina se va implica în organizarea și desfășurarea celei de-a doua ediții a „Memorialului Eugen Stanciu”, care se va derula în luna iunie, participând cu o sumă de bani ce va fi aprobată în ședința de joi a Consiliului Local.

Proiectul de hotărâre ce va fi supus aprobării prevede un acord de parteneriat între Direcția Judțeană pentru Sport și Tineret Olt și Municipiul Slatina, în cadrul căruia municipalitatea va pune la bătaie 2.500 de lei pentru asigurarea ambulanței la competiția fotbalistică pentru echipe juvenile ce va avea loc, în perioada 10 – 11 iunie, pe stadionul Metalurgistul.

Consiliului Județean Olt va asigura achiziționarea unui echipament sportiv ce va fi acordat echipei care va câștiga competiția, iar Direcția pentru Sport Olt va oferi trofee, cupe și diplome.

Eugen Stanciu, plecat la ceruri în mai anul trecut, a fost căpitanul ”Generației de Aur” a fotbalului slătinean. Mai cunoscut sub numele de Gigi Stanciu, el a venit în fotbalul slătinean la începutul anilor ’70 și a fost legitimat la echipa Oltul Slatina. În 1979 este transferat la Viitorul Scornicești, iar la data de 12 august 1979 debutează pe prima scena a fotbalului românesc. După două sezoane în prima divizie, unde susține 14 meciuri și marchează un gol, revine la Slatina, unde evoluează 16 sezoane și marchează în divizia B un număr de 25 de goluri. După încheierea carierei de jucător, în anul 1986, el rămâne alături de echipă ca președinte de club în diferite perioade.

Printre echipele care vor evolua în turneul din iunie vor participa echipe precum Luceafărul Severin, Viitorul Argeș, Hidro Râmnicu Vâlcea și Dinamo București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here