Caietele de sarcini privind atribuirea contractelor de salubrizare în Olt, la un pas de forma finală /Urmează licitațiile

Virgil Delureanu, vicepreședinte CJ Olt

Caietele de sarcini privind atribuirea contractelor de delegare prin concesiune a activităților de salubrizare în Olt, în cadrul Sistemului integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt, vor avea, în curând, o formă finală. Pentru discuții pe această temă, toți consultanții care s-au ocupat de documentații vor fi invitați, în curând, la Consiliul Județean Olt pentru ultimele discuții.

După ce caietele de sarcini va avea forma finală, ele vor fi supuse aprobării de către toate consiliile locale care sunt parte acestui proiect, potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, care afirmă că, după această ultimă etapă, documentațiile vor fi urcate pe SEAP, pentru licitația privind atribuirea contractelor de prestări servicii.

„Vor fi, în curând, discuții cu toți consultanții implicați, care vor da forma finală a caietelor de sarcini. Varianta finală a documentațiilor va fi supusă, apoi, aprobării în consiliile locale ale localităților membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Olt-Eco”, ultima condiție pentru ca documentațiile să fie urcate pe SEAP, pentru atribuirea contractelor. Noi sperăm ca la licitație să se înscrie cât mai mulți operatori, să avem cât mai multe oferte astfel ca, într-un final, calitatea serviciilor de management al deșeurilor să fie una de nivel ridicat. Mai vreau să spun că s-a înregistrat o întârziere pentru că s-a acționat pentru îmbunătățirea proiectului inițial, în sensul că, atunci când serviciile vor fi demarate oficial, colectarea deșeurilor să se facă din gospodărie în gospodărie. Pentru asta operatorul care va câștiga licitația trebuie să achiziționeze 100.000 de pubele, conform caietului de sarcini, care vor fi fixate la fiecare beneficiar”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Virgil Delureanu.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt‟ este un proiect prin care Consiliul Judeţean Olt a reuşit atragerea a peste 30 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru implementarea, în toate cele 112 localităţi ale judeţului, a unui sistem modern de gestionare a deşeurilor.

Proiectul a prevăzut, în primele etape, construirea unui depozit ecologic, amplasat în localitatea Bălteni, închiderea depozitelor de deșeuri neconforme din Slatina, Scorniceşti, Drăgăneşti–Olt, Caracal, Balş şi Corabia, construirea a patru staţii de transfer a deşeurilor în localităţile Scorniceşti, Balş, Caracal şi Corabia, a 3.772 de unităţi de platforme pentru deşeuri menajere şi a 1.975 de unităţi de platforme pentru deşeuri reciclabiele, procurarea a 6.445 de containere pentru deşeuri menajere şi reciclabile, achiziţia a opt tocătoare pentru deşeuri biodegradabile și a 18.000 de unităţi de compostare individuală.

„Până în prezent s-au finalizat la termen, conform Contractului de Finantare, contractele de lucrări, servicii si furnizare utilaje și echipamente. A doua etapa în cadrul proiectului vizează atribuirea contractelor de delegare prin concesiune a activităților de salubrizare. Vorbim de contractul de delegare pentru operarea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor Bălteni – depozit, stație de sortare, statie de epurare, facilități de tratare, transport deșeuri și monitorizare post-închidere depozite neconforme, și de Contractul de delegare a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor municipale şi altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare de pe raza județului Olt”, a declarat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Pentru a putea beneficia de investiţii in cadrul proiectului, toate localităţile, inclusiv Consiliul Judeţean Olt, au înfiinţat, prin hotărâri, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Olt-Eco – condiţie obligatorie pentru obţinerea finanţării proiectului.

În cadrul acestei asociații, foarte multe autorități publice locale au transmis solicitari scrise, atât la ADI Olt-Eco, cât si la Consiliul Judetean Olt, privind lansarea licitatiilor de colectare si transport in sistem “combinat”, respectiv imbinarea sistemului de colectare „la punct fix” cu sistemul „din poartă în poartă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here