Oltul, sub COD PORTOCALIU de caniculă/Temperaturile, până la 40 grade la umbră

Județul Olt se va afla, miercuri, 28 iunie, alături de alte 11 județe, sub Cod Galben de caniculă, potrivit celei mai recente atenționări meteorologice. De asemenea, joi, 29 iunie, în Olt se vor atinge local maxime termice de 37… 39 de grade și, pe arii restrânse, de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În cursul zilei de miercuri (28 iunie) în Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și local în Transilvania, valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, iar minimele nocturne vor fi de peste 20 de grade”, se arată în atenționarea Administrației Națională de Meteorologie.

În cursul zilei de joi, 29 iunie, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Disconfortul termic va fi accentuat – indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34…36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

În județele Dolj, Olt și Teleorman și în zona joasă de relief a județelor Caraș-Severin și Mehedinți se vor atinge local maxime termice de 37…39 de grade și pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here