Sorin Păduraru şi-a trimis angajaţii să repare (pentru a câta oară!) strada Mihai Eminescu din Slatina/FOTO

Administratorul firmei de construcţii SC Condor Păduraru SRL, Sorin Alexandru Păduraru, şi-a trimis angajaţii (pentru a câta oară!) să repare din nou strada Mihai Eminescu din Slatina, pentru reabilitarea căreia a încasat milioane de euro din fonduri europene şi care, la fiecare ploaie mai puternică, cedează în diverse zone.

Ultima ploaie torenţială a căzut luni, precipitaţiile generând eroziunea solului de sub pietrele cubice plantate şi formarea unui crater imens în strada Mihai Eminescu, aproape de capătul acesteia, la o aruncătură de băţ de sediul instituţiei care în urmă patru, cinci ani a plătit milioane de euro din fonduri publice pentru reabilitarea acestei artere şi a străzii Lipscani – Primăria Slatina. Imediat după ce în pavaj a apărut craterul de câţiva metri pătraţi, autorităţile au închis circulaţia rutieră în zonă.

Traficul rutier nu a fost permis nici marţi, când mai mulţi angajaţi ai firmei care a efectuat lucrările de reabilitare a străzii au lucrat pentru refacerea carosabilului. Acolo s-au aflat şi angajaţi ai Companiei de Apă Olt SA, care au scos apa din canalizare provenită din precipitaţii, astfel încât muncitorii de la SC Condor SRL Păduraru să poată interveni în profunzime pentru reparaţii.

Nu este prima oară când părţi din strada Mihai Eminescu cedează sub presiunea ploilor. După o ploaie torenţială căzută în august 2015, mai multe gropi, unele lungi de câţiva metri, au apărut în această arteră. De atunci, strada a cedat de mai multe ori în aceleaşi condiţii, constructorul care a realizat reabilitat-o fiind nevoit să intervină în repetate rânduri pentru repararea părţilor afectate.

Infrastructura rutieră a centrului vechi al Slatinei, pe străzile Mihai Eminescu şi Lipscani, a fost reabilitat în urmă cu patru ani de o asociere de firme al cărei lider a fost firma omului de afaceri slătinean Sorin Păduraru, SC Condor Păduraru SRL, valoarea lucrărilor fiind de 16,5 milioane de lei, o parte din bani provenind din fonduri europene.

Manevre de intimidare

Pentru că a mediatizat fenomenul străzii Mihai Eminescu, administratorul OLT-ALERT se confruntă cu procese în instanţele de judecată deschise de afaceristul Sorin Păduraru, în tandem cu societatea de construcţii pe care o conduce, sub motivul că astfel de subiecte de presă, mediatizate de nai multe publicaţii locale, i-ar fi produs grave prejudicii de imagine. Imaginea i-ar fi fost şifonată şi de referinţele pe care OLT-ALERT le-a făcut în legătură cu şpaga pe care afaceristul i-a dat-o fostului primar al Slatinei, ex-ministrul de Finanţe Darius Vâlcov, pentru ca tranşele de bani pentru lucrările de reabilitare a centrului istoric al oraşului, dar şi pentru alte lucrări, să ajungă în conturile constructorului fără probleme. Reamintim că întreaga poveste a fost recunoscută, din proprie iniţiativă, în faţa procurorilor DNA, chiar de el, în calitate de denunţător într-unul dintre dosarele de corupţie ale lui Vâlcov.

OLT-ALERT cataloghează toate aceste manevre ca fiind nişte jalnice încercări de intimidare a presei fără nici un efect, pentru că articolele apărute pe site-ul nostru sunt racordate la adevăr şi apărate de libertatea de expresie a mass-media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here