Scapă primarul din Izvoarele și Sorin Păduraru de dosarul de corupție? De unde vine răspunsul

Curtea de Apel Craiova a stabilit termenul la care se va judeca apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina împotriva sentinței prin care judecătorii slătineni l-au achitat pe primarul comunei Izvoru, Constantin Florian, acuzat de procurori de abuz în serviciu, faptă asimilată infracțiunilor de corupție, și pe omul de afaceri Sorin Păduraru, acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Cei doi au fost achitați nu în urma unei judecăți propriu-zise a cauzei, ci la cererea procurorului de ședință care, în mod curios, după mai bine de 10 termene în proces, timp în care acuzațiile au fost menținute, a solicitat achitarea inculpaților pe motiv că faptele reținute în sarcina lor nu ar fi prevăzute de legea penală. 

Curtea de Apel Craiova a stabilit termen pentru judecarea apelului declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina la data de 21 octombrie 2017, când se va afla dacă cei doi inculpați vor fi judecați în continuare sau vor scăpa definitiv de necaz.

Citește și Accident rutier la ieșirea din Balș: Un autoturism s-a RĂSTURNAT pe calea ferată

Omul de afaceri Sorin Păduraru a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu în cauza în care primarul comunei Izvoarele, Florian Constantin, este acuzat de abuz în serviciu. Obiectul dosarului îl reprezintă un împrumut pe care Primăria Izvoarele l-a făcut nu la o bancă, aşa cum cere legea, ci la firma afaceristului slătinean, SC Condor Păduraru SRL, banii fiind cheltuiţi pentru realizarea unui proiect executat de aceeaşi companie de construcţii. Împrumutul a fost efectuat cu încălcarea Legii finanţelor publice, susţin anchetatorii, tranzacţia prejudiciind bugetul local cu peste două sute de mii de lei.

Citește și Cod Galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în Olt /Harta tuturor zonelor afectate

Procurorii au început urmărirea penală împotriva celor doi în primăvara anului trecut, iar în iunie 2016 dosarul a fost trimis Judecătoriei Slatina. După 10 termene, timp în care acuzațiile au fost menținute, reprezentantul Parchetului în instanță, o tânără procuroare, a cerut pe nepusă masa achitarea celor doi inculpați, susținând că faptele reținute în sarcina lor nu ar fi prevăzute de legea penală. Dacă însuși acuzatorul a cerut achitarea, instanța s-a supus contextului, pronunțând achitarea inculpaților la termenul din 12 iunie 2017.

Citește și Incendiu PUTERNIC la un magazin din Slatina / Imagini de la fața locului

Solicitarea tinerei procuroare a generat stupoare nu doar în sala de judecată, ci și în instituția în care își desfășoară activitatea. Colegii procurori și superiorii săi au aflat de ciudata cerere într-o ședință internă, când procurorul șef adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, Irina Șerban, a decis să dreagă busuiocul declarând apel împotriva sentinței pronunțate de judecători.

Citește și Mariana Gheorghe și Florica Grecu rămân în conducerea IȘJ Olt/Adelin Bărbulete așteaptă delegarea pe postul de șef suprem

Acesta nu este singurul dosar în care primarul din Izvoarele este implicat, în calitate de inculpat. În luna iulie a acestui an, Florian Constantin a fost reținut de procurorii slătineni într-o nouă cauză, de data aceasta edilul fiind acuzat de șantaj, purtare abuzivă şi instigare la abuz în serviciu. Inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Slatina cu propunerea de arestare preventivă, dar instanţa s-a opus acestei măsuri, dispunând în schimb măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Citește și Angajatorii din Olt pot RECRUTA direct forță de muncă, deși nu e nici o bursă a locurilor de muncă

Edilul susține că este nevinovat și că totul ar fi o înscenare pusă la cale de o angajată a Primăriei Izvoarele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here