Păduraru își freacă mâinile înaintea unei licitații de lucrări de 12 milioane de lei. Prietenii știu de ce!

Sorin Păduraru, patronul firmei de construcții Condor Păduraru SRL din Slatina, își freacă de pe acum mâinile în perspectiva unui contract finanțat din fonduri publice pentru care au intrat în joc mai multe firme din domeniu. Este vorba de un proiect pentru modernizarea mai multor drumuri de pe raza a trei comune din Olt, care s-au unit într-o unică entitate pentru atragerea de fonduri publice. Deși sunt peste 10 firme importante din Olt și din alte județe care se bat pentru „cașcavalul” de peste 12 milioane de lei, la cât a fost evaluat proiectul, doar una este privită cu subînțeles de anumite persoane implicate.

Este vorba de proiectul „Modernizare drumuri de interes local în cadrul ADI Studina-Grădinile-Brastavățu”, în valoare de peste 12,7 milioane de lei, scos la licitație de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Studina-Grădinile-Brastavățu și care prevede modernizarea si reabilitarea a 18,159 km de drumuri de interes local de pe teritoriul celor trei localități.

În cursa licitației au intrat 11 firme, respectiv Condor Păduraru SRL din Slatina, Technocer SRL din județul Timiș, Panadria SRL Găneasa, Olt, Gidazi Prod Com SRL Craiova, Grup Primacons SRL Slatina, Alexcor Trading SRL București, Valtum Prod-Com SRL Slatina, Olt&New Constrauct SRL Slatina, Selca SA Pitești, Padrino SRL Slătioara, Olt și G&M Road Building Engineering SRL Pitești.

Deși patronii tuturor societăților comerciale intrate în cursă speră la câștig, patronul firmei Condor Păduraru SRL speră cu mult mai mult decât ceilalți. Prietenii știu de ce!

Sorin Alexandru Păduraru a devenit celebru la nivel național după ce s-a aflat că el l-a mituit pe fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov, după ce acesta i-a pretins un procent de 10% din încasările firmei în cadrul unui contract de lucrări încheiat cu Primăria Slatina, precum şi din încasările dintr-un alt contract încheiat cu Compania de Apă Olt SA pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă în oraşele Scorniceşti şi Potcoava. Conform acestei înţelegeri, Păduraru i-a remis lui Darius Vâlcov, în mai multe tranşe, sume uriaşe de bani. Ulterior, după ce Vâlcov a fost înhăţat de DNA într-un alt dosar pentru fapte de corupţie, Sorin Alexandru Păduraru l-a denunţat procurorilor Anticorupţie pe fostul demnitar. În baza denunţului la care s-au aliat mai mulţi martori, lui Vâlcov i-a fost deschis un alt dosar pentru fapte de corupţie trimis în instanţă spre finele anului 2015.

Administratorul Condor Păduraru SRL a devenit celebru și după ce a fost cercetat și trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu în cauza primarului comunei Izvoarele, Florian Constantin, acuzat de abuz în serviciu, infracțiune asimilată faptelor de corupție. Obiectul dosarului îl reprezintă un împrumut pe care Primăria Izvoarele l-a făcut nu la o bancă, aşa cum cere legea, ci la firma afaceristului slătinean, SC Condor Păduraru SRL, banii fiind cheltuiţi pentru realizarea unui proiect executat de aceeaşi companie de construcţii. Împrumutul a fost efectuat cu încălcarea Legii finanţelor publice, susţin anchetatorii, tranzacţia prejudiciind bugetul local cu peste două sute de mii de lei.

Deși Judecătoria Slatina a pronunțat o sentință de achitare în acest caz nu ca urmare a încheierii cercetării judecătorești, ci la solicitarea procurorului de ședință, colegii acestuia de la Parchetul Slatina au atacat cu apel decizia instanței. Instanța superioară din Craiova a stabilit termen pentru judecarea apelului la data de 21 octombrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here