Părinții săraci pot cere rechizite școlare gratuite pentru copiii lor

În fiecare an, încă din 2001, părinții cu venituri reduse au posibilitatea să ceară de la școală rechizite gratuite pentru copiii lor, potrivit unui act normativ în vigoare. Condiția principala e ca venitul mediu pe membru de familie să nu fi depășit 750 de lei în luna iulie a acestui an.

Elevii de școală primară și gimnazială (adică până la clasa a VIII-a inclusiv) care provin din familii cu venituri reduse pot primi rechizite școlare gratuit, potrivit Ordonanței Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare.

Condiția principală este ca ei să provină din familii unde venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie 2017, să fi fost de cel mult 725 de lei (50% din salariul minim brut, al cărui cuantum este acum de 1.450 de lei).

Pentru a obține aceste rechizite, părinții trebuie să depună la școală o cerere specială, în termen de cinci zile de la data la care începe anul școlar (adică de azi), însoțită de documente din care să reiasă care sunt veniturile lor și că se pot încadra în pragul de 725 de lei.

„Rechizitele școlare vor fi acordate pe bază de cerere, formulată de părintele sau tutorele legal al elevului, care se înregistrează în termen de 5 zile de la data începerii anului școlar la școala la care elevul este înscris. Cererea va fi însoțită de actele doveditoare privind venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a anului respectiv„, scrie în actul normativ.

Apoi, în termen de 15 zile de la începerea anului școlar, directorii de școli vor stabili listele cu elevii care vor beneficia de rechizitele gratuite.

De asemenea, elevii care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală pe distanțe de până la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrală a abonamentelor lor de transport rutier.

Sursa: avocatnet.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here