Jandarmii vor avea dreptul să dețină și să folosească arme împotriva animalelor periculoase

Jandarmii vor putea să aibă asupra lor și să folosească arme cu tranchilizante și dotări similare împotriva animalelor periculoase, potrivit unui proiect de act normativ ce a primit marți votul final în Senat. Totuși, nu toți jandarmii vor putea să folosească astfel de arme, iar scopurile folosirii lor sunt strict prevăzute de proiect. Senatorii au dat, practic, cel mai important vot al procedurii de legiferare, astfel că proiectul va merge acum către președintele României, pentru promulgarea prin decret.

Jandarmii vor avea voie să dețină arme tranchilizante și alte dispozitive similare pentru a apăra alte persoane de pericolul pe care-l prezintă animalele și pentru a le imobiliza, conform Propunerii legislative privind modificarea şi completarea Legii nr. 550 din 29 noiembrie 2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române. Acum că documentul a fost votat și de senatori, actul mai are nevoie doar de aprobarea de către șeful statului și de publicarea în Monitorul Oficial pentru a se aplica în practică.

Vorbim doar de armele cu tranchilizante și de cele cu glonț de cauciuc însă. În plus, ei vor putea deține și folosi inclusiv substanțe tranchilizante, dispozitive cu ultrasunete și substanțe iritante.

Citește mai departe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here