Un lucrător de poliţie din cadrul IPJ Olt – Secţia 6 Poliţie Rurală Găneasa, Postul de Poliţie Curtişoara, a fost condamnat în primă instanță la un an și trei luni de închisoare cu suspendare pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Citește și Alro Slatina, investiție de peste 100 de milioane de dolari pentru creșterea eficienței energetice
Este vorba de Cătălin Dumitru Năstase, în sarcina căruia procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au reţinut că, „în cuprinsul unei declaraţii, a consemnat, în mod nereal, faptul că persoana vătămată dintr-o cauză penală aflată în instrumentarea sa, şi-a retras plângerea prealabilă, lucrătorul de poliţie propunând ulterior o soluţie de clasare ce a fost însuşită de către procuror, favorizând în felul acesta persoana cercetată”.
În afara condamnării la închisoare cu suspendare, magistrații slătineni i-au interzis inculpatului să exercite funcția de polițist vreme de doi ani din momentul rămânerii definitive a sentinței.
Citește și Ministerul Tineretului și Sportului a premiat cu mii de euro două sportive din Slatina
„În baza art.269 al. 1 C.p. cu aplic. art. 375 şi 396 al. 10 C.p.p. condamnă pe inculp. NĂSTASE CĂTĂLIN DUMITRU, la pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare. În baza art.320 al. 1 şi 2 C.p. cu aplic. art. 375 şi 396 al.10 C.p.p. condamnă pe inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi g) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat , precum şi dreptul de a ocupa funcţia de poliţist pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi g)C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, precum şi dreptul de a ocupa funcţia de poliţist de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 323 teza a I a C.p. cu aplic. art. 375 şi 396 al.10 C.p.p. condamnă pe inculpat la pedeapsa de 9 luni inchisoare. În baza art. 38-39 lit. b C.p. contopeşte aceste pedepse , urmând ca inculpatul NĂSTASE CĂTĂLIN DUMITRU să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 3 luni inchisoare, sporită cu 7 luni , in total 1 an şi 10 luni inchisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei inchisorii sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen.”, se arată în sentința Judecătoriei Slatina din 14 septembrie.
Citește și Cine vrea impozit pe ouă: Deputatul Varujan Vosganian, acuzat public de evaziune fiscală la Slatina
Sentința nu este definitivă, lăsându-i inculpatului dreptul de a o ataca cu apel la o instanță superioară.
Citește și Stâlpii din mijlocul șoselei ocolitoare a Caracalului: Povestea lor și explicațiile primăriei