Prietenul lui Mircea Badea și consilierul lui Tudose, omul lui Maior din Guvern. Petrecere la striptease și ”odihnă” în celulă, în Republica Moldova

Sursa foto: antena3.ro

Felix Rache, omul de imagine al premierului Mihai Tudose, oficial consilier de stat la Departamentul pentru strategii guvernamentale, ar fi fost unul dintre motivele pentru care a  izbucnit scandalul dintre premier și șeful PSD, Liviu Dragnea, susține Evenimentul Zilei.  

Un lider PSD a declarat pentru EVZ că Tudose l-a uns pe Rache drept consilier personal nu pentru că ar fi vreun fin intelectual, ci pentru că ambii au un important lucru în comun: respectă cu sfințenie ordinele. Numirea lui Felix Rache în aparatul prim-ministrului a venit în plic, a mai susținut social-democratul.

“Mihai Tudose nu l-a uns pe Rache drept consilier personal pentru că era un eminent om de presă, un intelectual fin sau poate un partener bun de șah. Apariția neașteptată și nedorită a acestui personaj în Executiv are de-a face cu faptul că ambii, premier și consilier, se supun cu respect ordinelor.  Ca și în cazul lui Mircea Geoană, care l-a promovat pe Rache în funcția de consilier personal pe vremea când era șef la PSD, numirea în aparatul de lucru al primului ministru Tudose a venit într-un plic”, a declarat, pentru EVZ, un lider PSD.

Rache a fost asociat cu Remus Ioan Ștefureac, fostul consilier al ex-șefului SRI, George Maior, în INSCOP, un institut de sondare al opiniei publice, care obișnuia să prezinte DNA și SRI în topul încrederii populației. De altfel, Tudose are un doctorat la SRI și a predat la Academia de Informații. La rândul său, Ștefureac este diplomat la Ambasada României în Washington, unde ambasador este fostul lui șef de la SRI, George Maior. Rache ar fi vândut, în 2014, 50% din INSCOP lui Ștefureac pentru doar o sută de lei, se arată în Monitorul Oficial.

Felix Rache ar fi nepotul soacrei lui Mircea Geoană, mai susține Evenimentul Zilei. Informația a fost, însă, negată de acesta într-un mod cel puțin neobișnuit: prin intermediul lui Mircea Badea. Jurnalistul Antena 3 a ales să prezinte pe blogul său replica lui Rache, argumentând că ”nu poți refuza un om cu care ai fost coleg de celulă și la poliție și la streaptease în aceeași noapte:)”.

”Dupa ce am bagat saptamanalul de investigatii (”Live” – n.r.) in gard din cauza lipsei banilor si a unor conjuncturi nefericite orchestrate de “baeti”, am pastrat o relatie cordiala, intrerupta de pauze neintentionate de comunicare. Dar tot am fost impreuna la streaptease la Chisinau, ceea ce, trebuie sa recunoasteti, nu este putin lucru. Istoria v-am povestit-o nu o data, cu tot cu arestarea de cateva ore, petrecuta imediat dupa trecerea granitei cu Moldova. Ce vremuri… (…)

Ma rog, ce mai tura vura, m-a rugat omul, dupa ce s-a jurat pe toti sfintii si pe antena de bulgari ca n-are nici o legatura de rudenie cu clanul Geoana, sa-i gazduiesc dreptul la replica aici, pe blog. Ceea ce am si facut, pentru ca nu poti refuza un om cu care ai fost coleg de celula si la politie si la streaptease in aceeasi noapte 🙂”, a scris Mircea Badea pe blogul său, în aprilie 2009.

Revenind în prezent, Felix Rache o duce destul de bine în Guvern, căci premierul Tudose a avut grijă să-l ridice în rang de trei ori în trei luni! De la consilier personal a ajuns consilier al departamentului CENTENAR și, apoi, consilier de stat și șef al Agenției naționale de strategii guvernamentale.

Sursa: B1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here