Indemnizația minimă pentru creșterea copilului se va mări din 2018

Valoarea minimă a indemnizației pentru creșterea copilului va crește, de la 1 ianuarie 2018, de la 1.233 la 1.250 de lei, potrivit unui comunicat de presă recent al Guvernului, citat de avocatnet.ro. Majorarea va fi operată prin intermediul unei ordonanțe de urgență.

La acest moment, valoarea indemnizației lunare pentru creșterea copilului are o limită minimă ce reprezintă 85% din salariul minim brut. Și cum acesta din urmă este stabilit, de la 1 februarie 2017, la 1.450 de lei, rezultă o valoare minimă de1.232,5 lei a indemnizației pentru creșterea copilului.

Totuși, de la 1 ianuarie 2018, aceasta va crește la 1.250 de lei, după cum a anunțat Executivul joi, prin intermediul unui comunicat de presă.

Practic, de la anul, indemnizația nu va mai fi raportată la salariul minim pe economie, ci la valoarea indicelui social de referință, stabilit în prezent la 500 de lei, înmulțit cu 2,5.

„Pentru asigurarea acestei creșteri, indemnizația de creștere a copilului nu va mai fi raportată, pe viitor, la salariul minim, ci la Indicele Social de Referință (ISC), care este astăzi de 500 de lei, iar indemnizația va fi de două ori și jumătate ISC”, scrie în anunțul venit de la Guvern.

Astfel, modificarea va fi introdusă prin intermediul unei ordonanțe de urgență, ce urmează să fie supusă dezbaterii publice.

Sursa: avocatnet.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here