Primăria Slatina, raiul şpăgarilor /Declaraţii halucinante ale lui Vâlcov şi Prina în instanţă

Este incredibil ce se petrecea în Primăria Slatina în timpul mandatelor Vâlcov – Prina. Totul isese la iveală în procesul de la Tribunalul Dolj, în care fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov este judecat pentru luare de mită în dosarul format pe baza denunţului pe care Sorin Păduraru, cel care a dat şpaga pentru ca firma sa de construcţii să nu întâmpine probleme la încasarea tranşelor de bani în contractele pe care le derula cu Primăria Slatina şi Compania de Apă Olt, l-a făcut la Direcţia Naţională Anticorupţie. Cei doi vorbesc de modul în care circulau sumele provenite din mită ca şi cum ar vorbi de lucru absolut normale.

Citeşte şi Consiliul Judeţean Olt a premiat performanţa în învăţământ /FOTO+VIDEO

Acuzaţii grele au fost aruncate în faţa completului de judecată la termenul din 8 noiembrie de Darius Vâlcov asupra fostului său locotenent Minel Prina, audiat ca martor. Acesta a recunoscut că prin mâinile sale a trecut o parte din şpaga transmisă de Păduraru pentru Vâlcov.

Citeşte şi OFICIAL: Clanul de romi Fluture a pus mâna pe pieţele, bazarurile şi târgul din Slatina

În toamna anului 2012 m-a sunat Melinte, o cunoștință mai veche care lucrase cu Primăria Slatina și mi-a cerut să ne întâlnim. I-am spus că sunt la țară și a venit acolo. Scopul întâlnirii a fost înmânarea unui plic cu bani, suma despre care mi-a spus că provine de la Păduraru, pe care trebuie să îi înmânez inculpatului Vâlcov. I-am dat plicul în seara zilei următoare, pe o stradă, i-am spus ce mi-a spus Melinte, că plicul e de la Păduraru, inculpatul l-a luat fără să îmi dea alte explicații″, a recunoscut Prina. (Sursa: concretolt.ro)

Citeşte şi Cristian Ghenciu: Nu am vândut Grădişte Hill SRL. Acţionariatul firmei nu s-a modificat!

Iritat de declaraţie fostului său subordonat, Vâlcov a cerut instanţei să pună el câteva întrebări pentru martor, întrebări din care reiese că, după ce, în 2012, Vâlcov a demisionat din funcţia de primar, şpaga ar fi continuat să curgă în beneficiul lui Prina. Acesta nu a recunoscut.

Citeşte şi Terenul fostei unităţi militare din Slatina nu mai este al primăriei/S-a întors la MApN

Redăm o parte din dialogul celor doi:

Vâlcov: Păduraru a declarat ca dvs i-ați cerut comision și-a plătit în șase transe, și după ce nu mai eram eu primar. De ce credeți că a declarat așa?

Prina: Nu știu de ce a făcut această declarație mincinoasă.

Vâlcov: La primul denunț este adevărat că ați fost chemat ca martor și procurorul v-a zis să vă mai gândiți și ați plecat, v-ați întâlnit cu avocatul meu la ieșire, și ați revenit în cursul aceleiași zile ?

Prina: Nu este adevărat. Nu am revenit în cursul aceleiași zile. Am revenit doar atunci când am fost chemat”. (Sursa: concretolt.ro)

Citeşte şi Soţul fostei poliţiste Melania Renghea s-a SPÂNZURAT/Poliţia face cercetări

Acest dosar a apărut în urma denunțului făcut la DNA de omul de afaceri Sorin Păduraru, care a mărturisit în fața procurorilor că i-a dat mită lui Vâlcov o importantă sumă de bani printr-un prin intermediari pentru ca fostul demnitar să intervină la autoritățile publice cu care firma afaceristului, SC Condor Păduraru SRL Slatina, avea în derulare contracte de lucrări finanțate din bani europeni, astfel încât acesta să primească fără întârziere tranșele de bani prevăzute în contract.

Judecat în primă fază de Tribunalul Olt, Vâlcov a obţinut strămutarea dosarului la Tribunalul Dolj, unde procesul a fost reluat de la zero.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here