Ample acțiuni pentru combaterea braconajului piscicol/Capturi impresionante

Poliția Română desfășoară permanent activități pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol. În urma activităților desfășurate această săptămână de polițiștii  Serviciului de Poliție Delta Dunării, au fost constatate 27 de infracțiuni, au fost aplicate peste 400 de amenzi și au fost confiscate 455 kg. de pește proaspăt, peste 150 de plase de pescuit, precum și 3 autovehicule și 3 ambarcațiuni folosite la braconat.

În perioada 10 – 16 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării a Poliției Române au efectuat verificări și controale pe apă și uscat, în Delta Dunării și pe Marea Neagră, pentru prevenirea și combaterea comerțului ilegal cu produse piscicole și a pescuitului ilegal.

În cadrul acțiunilor organizate, au fost verificate 151 de obiective, dintre care 37 de societăți comerciale, 31 de amenajări piscicole și 31 de piețe și târguri.

Astfel, polițiștii au constatat 27 de infracțiuni, pentru comiterea cărora sunt cercetate 31 de persoane.

Au fost aplicate 427 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 170.000 de lei, dintre care 18 prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Totodată, au fost confiscate 455 kg. de pește proaspăt, 137 de setci monofilament, 16 setci din fir textil, 3 autovehicule și 3 ambarcațiuni.

Exemple:

La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii au depistat, pe malul lacului Sinoe, în dreptul localității Sinoe din județul Constanța, doi bărbați, de 30 și 38 de ani, care au pescuit 15 kg. de pește, știucă și caras, cu 14 plase tip setci monofilament.

Peștele a fost confiscat și predat spre valorificare unei societăți de profil, iar uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării.

Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de  articolul 64, litera k  din O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

* * *

La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii au depistat, în localitatea Galicea Mare, un bărbat, de 43 de ani, care deţinea în autoturism, în vederea comercializării, 98 kg. de pește specia novac, fără a deține documente de proveniență pentru acesta.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform articolul 64, litera h din O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here