Persoane date în urmărire, depistate de polițiști

Direcţia de Investigaţii Criminale organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și cea de identificare a cadavrelor şi persoanelor cu identitate necunoscută, respectiv cea de clarificare a situaţiei persoanelor dispărute. În ultima săptămână, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română, au fost depistate 194 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

În perioada 10 – 16 noiembrie a.c., poliţiştii din întreaga ţară, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, au depistat 127 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 84 de minori.

De asemenea, au fost depistate 67 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 50 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 11 aveau mandate de arestare preventivă, 4 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare și 2 aveau emise sentinţe de internare în unităţi medicale de specialitate.

Exemple:

Un bărbat, de 38 ani, din municipiul Reghin, județul Mureș, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 5 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, a fost depistat de polițiștii din Mureș, la data de 15 noiembrie a.c.. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Târgu- Mureș.

La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii din Dâmbovița au depistat un bărbat, de 29 de ani, din localitatea Băleni, se sustrăgea executării unei pedepse de 3 ani și 4 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. Cel în cauză a fost depistat pe raza localității Corbii Mari și încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

Sursa: Poliția Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here