Moțiunea de cenzură depusă de PNL, citită în Parlament. Miercuri se decide când va fi votată

Moţiunea de cenzură depusă de PNL a fost citită, luni, în plenul reunit al Parlamentului, fiind prezenţi 287 de senatori şi deputaţi, potrivit stirileprotv.ro.

Şedinţa a fost condusă de vicepreşedintele Senatului Niculae Bădălău. Premierul Mihai Tudose şi majoritatea membrilor Guvernului nu au fost prezenţi.

Doar 148 de aleși au semnat moțiunea, iar pentru a da jos Guvernul Tudose va fi nevoie de 233 de voturi.

Decizia ca moţiunea de cenzură să fie citită luni după-amiază în plenul reunit a fost luată de conducerea Parlamentului în jurul orei 14.00, ceea ce a determinat nemulţumirea liberalilor.

”După ce au inventat năstruşnicia cu statul paralel, astăzi cei din PSD-ALDE au inventat Parlamentul paralel şi dacă se poate fără Opoziţie (…) PSD-ALDE au anunţat cu mai puţin de câteva ore înainte că astăzi la ora 4 se va citi moţiunea de cenzură. Nimic nou şi nimic suprinzător pentru comportamentul abuziv al PSD (…) Articolul 92 din regulamentul comun al Camerei şi Senatului precizează că Guvernul este convocat la citirea moţiunii de cenzură cu 24 de ore înainte de acest proces. Asta înseamnă că fie guvernul a fost anunţat de preşedintele Camerei Deputaţilor înaintea parlamentarilor, fie nu a fost încă convocat, ceea ce înseamnă că la momentul citirii moţiunii de cenzură Guvernul nu va participa sau va veni într-un moment improvizat”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here