Lemn transportat fără documente legale, confiscat de polițiști

Material lemnos, în valoare de aproape 15.000 lei, confiscat de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

La data de 22 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş au organizat o acțiune, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, pentru verificarea legalității activităților silvice.

În urma acţiunii, poliţiştii au depistat, pe DJ 153C, un tir condus de un bărbat, de 48 de ani, care transporta aproape 50 de metri cubi de molid.

Șoferul a prezentat ca documente de proveniență două avize de însoțire pentru materiale lemnoase, iar în urma verificării acestora s-a stabilit că materialul lemnos a fost expediat dintr-un loc identificat prin coordonate geografice ca fiind altul decât cel corespunzător provenienţei legale.

Bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Materialul lemnos identificat, în valoare de aproape 15.000 lei, a fost confiscat şi predat reprezentatului Ocolului Silvic Gurghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here