Controale în autocare/ Ce au putut găsi oamenii legii în bagajele călătorilor

Polițiștii giurgiuveni au indisponibilizat, sâmbătă 25 noiembrie, sute de bijuterii, perechi de încălțăminte, produse cosmetice și articole vestimentare, susceptibile de a fi contrafăcute, în urma controalelor asupra unor  autocare cu turiști, care circulau pe relația Turcia – România.  

La data de 25 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea și combaterea operațiunilor ilicite de import – export și a comerțului ilegal cu produse contrafăcute ori piratate.

Astfel, în interiorul a două autocare care efectua curse regulate pe relația Turcia – România și retur, polițiștii au găsit 576 de articole vestimentare, pantofi sport, genți, ceasuri și alte bunuri, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, produse susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală.

Totodată, au fost descoperite peste 180 de grame de bijuterii din metal de culoare galbenă și 274 de grame de bijuterii, posibil a fi din aur și argint, pentru care persoanele deținătoare nu dețineau documente de proveniență.

„Polițiștii au indisponibilizat produsele susceptibile a fi contrafăcute, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, se arată într-un comunicat al Poliției.

De asemenea, au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 de lei, pentru desfășurarea fără autorizație a operațiunilor cu metale prețioase și pietre prețioase.

În activități au fost angrenați și polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here