Acțiuni ANTICORUPȚIE în domeniul permiselor auto la nivelul județului Olt

Sâmbătă, de Ziua Internaţională Anticorupţie, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Olt, au susținut o activitate de informare preventivă anticorupţie cu reprezentanții școlilor de șoferi de pe raza județului Olt.

În scopul prevenirii unor fapte de corupţie care pot apărea în relația cu lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne, precum și pentru formarea unei atitudini anticorupție și a unui comportament responsabil și proactiv în rândul angajaților școlilor de șoferi, ofițerii D.G.A., prin informațiile prezentate, au urmărit conştientizarea participanților cu privire la atitudinea ce trebuie adoptată faţă de faptele de corupţie, consecinţele implicării în astfel de fapte și modalitățile de sesizare a acestora, potrivit unui comunicat al DGA Olt.

„Organizarea sesiunii de informare preventivă, la care au participat 14 şcoli de şoferi, prin directori şi instructori auto, a avut ca principal obiectiv relația cetățean – funcționar M.A.I. și necesitatea păstrării integrității ambelor părți, promovarea competențelor D.G.A. și a liniei TelVerde, precum și măsurile propuse și adoptate prin Planul de Integritate pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în perioada 2017-2020, cu referire directă la obiectivul specific privind «Creşterea integrităţii, reducerea vulnerabilităţilor şi a riscurilor de corupţie în domeniul regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor»”, se arată în comunicatul citat.

Această acțiune face parte dintr-o serie mai amplă de activități organizate de Direcția Generală Anticorupție cu ocazia ,,Zilei Internaționale Anticorupție – 9 Decembrie”.

„În vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre şi cetăţenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, au fost realizate mape şi flyere cu mesaje de promovare a imaginii şi activităţii D.G.A, amintindu-le acestora Linia Verde Anticorupţie – 0800.806.806 ce poate fi apelată gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă. Pot fi sesizate faptele de corupţie şi la numărul de telefon 0249/431002, aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Olt ori la sediul din mun. Slatina str. Primăverii nr. 15”, se mai precizează în comunicatul DGA Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here