Complex comercial luat pe sus de polițiști: Amenzi de peste 400.000 lei și dosare penale/VIDEO

În urma neregulilor constatate la firme care funcționează într-un complex comercial de la marginea Bucureștiului, polițiștii din Ilfov au întocmit dosare penale și au aplicat amenzi de peste 400.000 de lei. De asemenea, au fost confiscați bani și bunuri, a căror valoare depășește 60.000 de lei.

La data de 9 decembrie a.c., polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au desfășurat 20 de controale la societăți care funcționează într-un complex comercial din județul Ilfov.

Activitățile au vizat deținerea de mărfuri fără documente de proveniență, comercializarea acestora fără înregistrarea veniturilor în evidențele contabile, precum și comerțul cu produse contrafăcute ori piratate.

În urma controalelor efectuate au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și comercializare de produse contrafăcute.

Au fost indisponibilizate jucării și produse de sticlărie, susceptibile a fi contrafăcute, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

De asemenea au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 425.000 de lei și au confiscate produse textile, globuri, costume de Moș Crăciun, coronițe de brad și pantofi, pentru care persoanele deținătoare nu aveau documente de proveniență.

Valoarea bunurilor indisponibilizate sau confiscate se ridică la peste 60.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here