Fiscul anulează creanţele contribuabililor dacă acestea nu depășesc o anumită valoare/ Vezi dacă te încadrezi

Creanţele fiscale restante, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului trecut, mai mici de un anumit prag valoric, trebuie scăzute din evidenţele fiscale ale contribuabililor în primele şapte zile ale lui 2018, potrivit prevederilor legislative în vigoare. 

Este vorba de creanţele fiscale restante, aflate în sold la data de 31 decembrie 2017, mai mici de 40 de lei, potrivit avocatnet.ro.

Reglementările legale în vigoare stabilesc că, în situaţia în care un debitor nu îşi achită obligaţiile fiscale principale la termenul de scadenţă, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) calculează după acest termen dobânzi şi penalităţi de întârziere, stabilite prin decizii referitoare la obligațiile fiscale accesorii.

Potrivit art. 266 din Codul de procedură fiscală şi a Ordinului ANAF nr. 3.497/2015, creanţele fiscale restanteadministrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului precedent, mai mici de 40 de lei, se scad din evidenţele fiscale în primele şapte zile ale anului în curs.

Cu alte cuvinte, datoriile de până în 40 de lei, datorate la finele lui 2017 organului fiscal central, trebuie scăzute din evidenţele fiscale ale contribuabililor până la 7 ianuarie 2018.

De altfel, plafonul de 40 de lei a fost introdus, potrivit Codului de procedură fiscală, cu scopul de a a evita situaţiile în care cheltuielile de executare, exclusiv cele privind comunicarea prin poştă, să fie mai mari decât creanţele fiscale supuse executării silite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here