Acțiuni de sezon: Captură IMPRESIONANTĂ a polițiștilor din Olt, de Sărbători!

De Sărbătorile de Iarnă, polițiștii din Olt au efectuat mai multe acțiuni care au vizat modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, precum şi identificarea și sancționarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice. Oamenii legii au descoperit zeci de persoane încălcând legea și au confiscat sute de mii de obiecte de distracție care aveau conținut pirotehnic. Cea mai mare cantitate de astfel de articole, de 1.000 de kilograme, a fost capturată de la doi bărbați din Mehedinți, opriți în trafic de polițiștii olteni pentru un control de rutină. 

În acest sezon, polițiștii au efectuat 84 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 19 societăți comerciale autorizate să comercializeze articole pirotehnice sau să execute focuri de artificii.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost depistate 27 de persoane fizice neautorizate care ofereau spre vânzare articole pirotehnice  și au fost întocmite 26 de dosare penale privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Totodată, au fost confiscate peste 210.000 bucăți obiecte de distracție care aveau conținut pirotehnic, cântărind  1.133 kilograme.

Cazuri

La data de 29 decembrie 2017, în timp ce acționau pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite cu obiecte pirotehnice, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat 4 persoane cu vârste cuprinse între 32 și 53 de ani, care  comercializau fără drept, obiecte cu conţinut pirotehnic, pe raza municipiului Slatina.

Polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, 2.712 articole cu conţinut pirotehnic, în valoare de 900 lei, fiind întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de orice operaţiunii cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Scornicești, acționând  conform planului FOC DE ARTIFICII , au depistat, în trafic, pe raza localității, un bărbat, de 42 ani, în timp ce transporta cu un autoturism, mai multe cutii în care se aflau materiale pirotehnice, fără a deţine autorizaţie pentru operaţiunii cu articole pirotehnice.

Întreaga cantitate de materiale pirotehnice, în valoare de 1.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Bărbatul este cercetat penal pentru  săvârşirea infracţiunii de orice operaţiunii cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

Reamintim cea mai mare captură din acest sezon, când polițiștii Biroului de Ordine Publică Slatina și cei din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Olt, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 35 de ani, din localitatea Simian, județul Mehedinți, acesta fiind însoțit de un alt bărbat, de 36 de ani, din localitatea Drobeta Turnu-Severin, în autoturism fiind depistate mai multe obiecte pirotehnice, de diferite mărci și dimensiuni.

Polițiștii au confiscat întreaga cantitate depistată, respectiv 191.084 de obiecte cu conținut pirotehnic, cântărind aproximativ 1.000 kg. Valoarea acestora se ridică la 10.000 de lei.

În cauză, polițiștii desfășoară cercetări pentru săvârșirea infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept, în conformitate cu prevederilor Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive, Republicată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here