Bugetarii care vor primi salarii mai mari în 2018

Medicii și asistenții medicali din spitalele publice vor fi primii care vor ajunge, încă din martie, la țintele salariale propuse pentru anul 2022.

„Începand cu 1 martie 2018, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţiile de medici şi de asistenţi medicali din unităţile sanitare publice, prevăzute în anexa nr. II cap. I se majorează la nivelul salariului de bază stabilit potrivit prezentei legi pentru anul 2022”, se prevede în legea salarizării, scrie avocatnet.ro.

E important de precizat că medicii și asistenții sunt singurii care vor încasa creșterile în acest fel, restul bugetarilor urmând să aibă parte de salarii mărite încetul cu încetul, până se ating țintele salariale stabilite în lege pentru anul 2022.

Tot în luna martie, la învățământ va merge o a doua creștere salarială pe anul acesta. Pe lângă cei  25% încasați în ianuarie (dar care, poate, au fost înghițiți în multe cazuri de chestiunea transferului contribuțiilor), în martie dascălii vor mai primi 20% în plus la salarii, conform legii.

“(…) cuantumul brut al salariilor de bază, precum şi cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor, premiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, de care beneficiază personalul care ocupă funcţii didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat, se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna februarie 2018”, scrie în Legea salarizării.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here