OLT-ALERT prezintă filmul nenorocirii în cazul polițistului împușcat de iubita sa. Cum s-a întâmplat totul/VIDEO

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuța, a oferit, miercuri, detalii despre cazul polițistului Bogdan Dumitrescu, de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, împușcat, noaptea trecută, de iubita sa după ce aceasta s-ar fi jucat cu pistolul prietenului ei. Cazul a fost înregistrat la această unitate de parchet mai întâi ca tentativă de omor în tentativă de vătămare corporală din culpă, pentru că încă nu există elemente care să indice că infracțiunea s-ar fi produs cu intenție. Omul legii se află în stare foarte gravă la Spitalul Craiova, unde este intubat și ventilat mecanic, fiind în comă profundă.

Un element important în desfășurarea evenimentului este faptul că, înainte de nenorocire, polițistul a mers cu iubita sa la niște prieteni, unde au servit masa și au consumat băuturi alcoolice. Au plecat de acolo fără să se fi certat, au declarat procurorilor gazdele, martori-cheie în dosar.

„În prealabil, cei doi au mers în vizită la niște prieteni, unde au servit masa și s-au consumat și băuturi alcoolice, după care au plecat. În momentul în care s-a întâmplat fapta erau doar ei doi, în locuința bărbatului. 

După ce s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat, a sunat pe acei prieteni la care merseseră în vizită, și aceștia sunt martorii-cheie care ne-au putut da detalii. Ei ne-au spus că relația dintre ei nu a fost una tensionată. Deci din aceste informații pe care le avem până acum nu putem spune că fapta s-a comis cu intenție”, a declarat, într-o conferință de presă, prim-procurorul Anca Anuța.

Un alt element este acela că polițistul nu a fost împușcat cu arma din dotarea Poliției, ci cu o armă personală, atipică, pentru că pistolul, deținut legal, nu avea piedică. De asemenea, prim-procurorul Anuța a confirmat că polițistul a fost împușcat din spate.

„Arma cu care s-a tras nu era arma din dotare a polițistului, ci o armă personală, un pistol de eu nu am văzut până acum, un pistol care nu are piedică și pe care îl deținea legal.

Când s-a descărcat, arma a penetrat mâna autoarei și, mai departe, a penetrat craniul bărbatului. Împușcătura a fost din spate spre laterala frunții. Deci el era cumva cu spatele la ea”, a precizat șefa Parchetului Olt.

Bogdan Dumitrescu și tânăra sa prietenă nu avea nu aveau o relație veche, mai susțin anchetatorii.

Un al treilea element de care nu se știa este că, înainte de eveniment, în locuința bărbatului, cei doi ar fi consumat băuturi alcoolice. De altfel, deși s-a încercat, audierea femeii, internată la Spitalul Slatina, nu s-a putut efectua, aceasta fiind extrem de agitată și proferând injurii la adresa tutror care se apropiau de ea. Asta nu înseamnă că ea era beată, cel puțin nu se poate susține acest lucru până în momentul de față, întrucât nu au venit rezultatele analizelor medicale.

„Nu am reușit, pe el nici atât, să îl audiem, era în convulsii, și, de asemenea, nici pe prietena lui, care era în stare de șoc, cu un comportament destul de agitat, stare pe care nu am putut-o explica decât în sensul că profera injurii tuturor celor din jur, deci ne-a fost imposibil să o audiem. Așteptăm să i se administreze calmante, să vedem cum evoluează lucrurile în continuare.

Nu mă pot pronunța dacă tânăra era în stare de ebrietate. Am prelevat și probe de sânge, și probe de urină, pentru a stabili starea din acel moment. Deci fizic nu mă pot pronunța. Cert este că s-au consumat băuturi alcoolice, pentru că la cercetarea la fața locului s-a găsit și o sticlă de băutură”, a mai spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Deși cercetările în dosar au fost demarate pentru tentativă la infracțiunea de omor, încadrarea juridică a fost schimbată în vătămare corporală din culpă.

„Am înregistrat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt pentru tentativă la infracțiune la omor. În această dimineață am schimbat însă încadrarea juridică din tentativă la infracțiune la omor în tentativă de vătămare corporală din culpă. Persoana în cauză nu a murit. Erau informații cum că ar fi murit, eu personal când am primit informația astă-noapte am înțeles că împușcătura a fost mortală. Nu a fost însă mortală. Cert este că e în comă și acum la spitalul din Craiova. De asta nu discutăm de tentativă de omor sau ucidere din culpă, ci totul a rămas în faza de vătămare corporală din culpă”, a mai spus Anca Anuța.

Nenorocirea s-a petrecut noaptea trecută și, potrivit conducerii IPJ Olt, totul ar fi fost un accident. Mai exact, omul legii ar fi fost rănit de iubita sa, în timp ce aceasta se juca cu pistolul lui. De altfel, și ea a ajuns la spital împușcată la mâna stângă.

„În cursul acestei nopți, în jurul orei 00.54, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost sesizați, prin apel unic de urgență SNUAU 112, de către un bărbat de 38 ani, din municipiul Slatina, județul Olt, cu privire la faptul că acesta a fost sunat de către o tânără de 28 ani, tot din municipiu, care i-a comunicat faptul că, în timp ce manevra un pistol, care aparținea legal prietenului ei, ofițer în cadrul S.C.C.O. Olt, pistolul  s-a descărcat, rănind-o pe aceasta la mână, iar pe prietenul ei, în zona capului.

Imediat o echipă operativă s-a deplasat la adresa indicată, iar victimele au fost transportate la o unitate medicală.

În cauză se continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru stabilirea condițiilor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În prezent, polițistul Bogdan Dumitrescu se află internat, în stare extrem de gravă, în Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, unde este intubat și ventilat mecanic.

„Pacientul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova miercuri dimineață, în jurul orelor 03.18, în stare extrem de gravă, prezentând plăgi împușcate cranio-cerebrale frontal stânga. A primit îngrijiri de urgență în aria de resuscitare a Unității de Primiri Urgențe, și a fost internat în Clinica de Terapie Intensivă pentru Neurochirgie a spitalului. În momentul de față de află internat tot în Clinica de Terapie Intensivă, cu stare extrem de gravă în continuare. Este intubat și ventilat mecanic. Deocamdată este stabil hemodinamic, însă prognosticul este revervat”,a declarat, pentru OLT-ALERT, purtătorul de cuvânt al Spitalului Craiova, dr. Cristina Geormăneanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here