Membrii unei rețele specializate în trafic internațional de droguri, REȚINUȚI

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vrancea, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au prins în flagrant delict principalii membri ai unei grupări infracționale, în timp ce ridicau, de la o firmă de curierat, colete cu peste 5 kilograme de cannabis. În urma perchezițiilor desfășurate la locuințele lor, au fost găsite dispozitive pentru confecționarea de cărți de identitate, documente false, laptopuri,  imprimante și telefoane mobile.

La data de 1 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu cei din Satu Mare și Maramureș, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea, au organizat, în municipiul Baia Mare, o acțiune de prindere în flagrant a principalilor membri ai unei grupări infracționale, specializată în trafic de droguri. Cei bănuiți au fost depistați în timp ce ridicau, de la o firmă de transport internațional de mărfuri, două colete ce conțineau 5,3 kg. de cannabis.

Din cercetări a reieșit că,  în cursul anului 2017, membrii grupării ar introdus în țară, din Spania, droguri de risc, atât pentru revânzarea către alte persoane din Marea Britanie, cât și pentru consumul propriu.

După prinderea în flagrant, au fost efectuate 8 percheziții, în municipiile Focșani și Satu Mare, la locuințele principalelor persoane bănuite. Astfel, au fost găsite și ridicate aparatură și dispozitive pentru confecționarea de cărți de identitate și documente de studii false, laptopuri, imprimante și 11 telefoane mobile.

De asemenea, au fost ridicate,  în vederea indisponibilizării, sumele de 15.500 de lei și 700 de euro, fiind dispusă măsura sechestrului asigurator asupra unui autoturism.

Una dintre persoane este bănuită că ar fi emis în fals acte de identitate pentru membrii grupării, documente ce erau folosite pentru expedierea drogurilor, prin intermediul unor firme de curierat, din Spania în România.

11 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea.

În urma administrării probatoriului, 4 persoane au fost reținute, urmând să fie prezentate Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri, introducerea în țară de droguri de risc, precum și fals material în înscrisuri oficiale.

La activități au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here