Cod Galben de INUNDAȚII în Olt/Autoritățile, în ALERTĂ/ Permanență la primării

Instititutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a emis o nouă atenționare Cod Galben de inundații în mai multe județe, printre care se numără și Oltul. Este vorba de scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri.

Pentru Olt, atenționarea meteorologică este valabilă în intervalul 12 martie, ora 21:00 – 14 martie, ora 22:00, fiind vizate râurile din bazinele hidrografice Olt – bazin superior si mijlociu si afluenti bazin inferior (judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Arges si Olt); Călmățui (judetele Olt si Teleorman); Vedea – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Vâlcea, Olt, Arges si Teleorman).

„Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai râurilor marcate pe harta”, se arată în atenționarea hidrologică.

Atenționarea a fost transmisă tuturor Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județ și instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

„S-a dispus asigurarea permanenței la sediile primăriilor și transmiterea datelor de interes operativ către Centrul Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt”, a mai precizat Băsășteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here