Tânărul împuşcat în cap de un poliţist este nepotul fostului şef al Biroului Rutier Vaslui

Iulian Munteanu fostul şef al Poliţiei Rutiere Vaslui şi Mihai Vizitiu cel care i-a împuşcat mortal pe nepotul (Sursa foto: adevarul.ro)

O stranie coincidenţă în cazul tânărului împuşcat mortal joi pe o stradă din Zona Industrială a Vasluiului, după ce a fugit de un echipaj rutier. Victima este nepotul fostului şef al Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu. Poliţistul care a tras cu arma este tocmai agentul care l-a denunţat la DNA pe subcomisarul Munteanu.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au confirmat că poliţistul care ar fi împuşcat accidental tânărul de 26 de ani care nu a oprit, deşi a fost somat, este agentul Mihai Vizitiu, din cadrul Biroului Rutier Vaslui. Ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, care vor face încadrarea juridică a faptei în urma stabilirii împrejurărilor în care s-a produs moartea tânărului de 26 de ani.

Victima, Adrian Munteanu, este din localitatea Puşcaşi şi este nepotul fostului şef al Biroului Rutier Vaslui, subcomisarul Iulian Munteanu.

Iulian Munteanu şi-a pierdut funcţia, fiind arestat pentru o vreme pentru fapte de corupţie, printre denunţătorii săi fiind agentul Mihai Vizitiu.

Acesta a avut calitate de investigator cu identitate reală în dosarul în care şeful Biroului Rutier Vaslui este acuzat de fapte de corupţie, iar procesele sale verbale întocmite în urma activităţilor de monitorizare au cântărit decisiv în arestarea ofiţerului Munteanu. Faptul că poliţistul nu a solicitat protejarea identităţii a fost considerat un adevărat act de curaj, iar criticile împotriva sa nu au întârziat să apară. Vizitiu a fost pus la zid de colegii poliţişti, pentru că i-a interceptat în timpul ancheti DNA.

În prezent, dosarul de corupţie se află pe rolul Tribunalului Vaslui, unde urmează să înceapă judecata.

Nepotul fostului şef al Biroului Rutier Vaslui era urmărit de poliţiştii de la Rutieră, care aveau informaţiii că acesta conduce autoturismul, deşi are dreptul de a conduce suspendat fiind cercetat în mai multe dosare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here