Fake news în presa din Olt: Yazaki și Romanița din Caracal nu se închid/ Declarațiile primarului Liviu Radu

Informațiile lansate ieri într-un cotidian local, potrivit cărora fabrica de cablaje auto Yazaki Caracal ar urma să se mute în Corabia, iar fabrica de textile Romanița Caracal ar urma își închidă porțile, sunt știri false. Acestea au fost aruncate în spațiul public fără să aibă la bază surse citate, așa cum cere practica jurnalistică. Scopul lor a fost doar defăimarea  administrației publice locale, la care se face referire în articol. Cel puțin acesta este punctul de vedere al primarului din Caracal, Liviu Radu, edilul criticând atitudinea jurnaliștilor „care doresc să dezinformeze şi să minimizeze activitatea administrației publice locale caracalene”.

Informațiile potrivit cărora cele două fabrici din Caracal ar urma să își închidă porțile au apărut într-un articol publicat luni de un cotidian local, fără ca autorul să citeze surse sau să insereze în articol declarații ale acestora. De asemenea, în articol se mai arată că reprezentanții la vârf ai primăriei nu ar aloca timp suficient intereselor publice.

Primarul Caracalului, Liviu Radu, critică atitudinea jurnaliștilor „care doresc să dezinformeze şi să minimizeze activitatea administrației publice locale caracalene”.

”Publicarea știrilor false exista și înainte, așa că, în această privință, nu este vorba de nicio inovație. Aceiași ziariști care au cerut falimentul societății SuinProd, la ani distanță cer debarcarea firmelor Yazaki și Romanița. Nimic mai neadevărat. Este o informație falsă publicată deliberat. Există interese meschine pentru care o parte a mass-media lansează știri cu caracter defăimător și promovează falsuri. Pofta de bani publici nu mai ține cont de etica și deontologia profesională, cu atât mai mult de onorabilitate. Se livrează publicului în special nimicuri despre «actualitatea zilei» pentru a crea tensiuni și frustrări în rândul nostru. Este o încercare de a ne dezbina și de a arunca cu noroi în imaginea conducerii municipalității. Nu voi tolera aceste mizerii și voi milita pentru transparență în toate acțiunile pe care le întreprind”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a primăriei.

Liviu Radu răspunde și ultimei părți din articolul cu pricina, în care se face referire la anumite tensiuni între el și viceprimarul municipiului, Octavian Stănescu.

„Cât despre echipa de conducere a primăriei Caracal, vă asigur că este una compactă, integră, care își desfășoară activitatea armonios, încercând de fiecare dată să facă lucruri bune pentru orașul nostru”, se mai arată în postarea edilului.

Contactat de OLT-ALERT, Liviu Radu a dezvăluit că primăria a refuzat o „colaborare” cu publicația respectivă și că așa se explică apariția articolului care atacă imaginea instituției.

„Din informațiile mele, Yazaki Caracal, din contra, intenționează să își dubleze numărul de muncitori. În ceea ce privește Romanița SA, nici vorbă să își închidă porțile”, a concluzionat primarul Caracalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here