Vremea rea va fi și mai rea în Olt: intră în vigoare Codul Portocaliu de ninsori abundente și viscol

Deși suntem la început de primăvară, ne așteaptă două zile cu vreme de miez de iarnă, iar Oltul se numără printre zonele în care se întorc ninsorile şi viscolul. Meteorologii au emis două coduri de vreme severă, unul galben, deja în vigoare, şi altul portocaliu, care va afecta sudul ţării începând tot de joi, de la ora 23. 

Codul galben de ninsoare și viscol a intrat în vigoare joi, de la ora 15:00, și deja ninge abundent în județul Olt.

Se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată. Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig.

Situația se va înrăutăți în următoarele ore, când sudul țării, inclusiv Bucureștiul, este vizat, de la ora 23:00, de un cod portocaliu de ninsoare, iar vântul va începe să bată puternic.

Ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și, local, troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

Codul Portocaliu este valabil până vineri, 23 martie, la ora 15.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here