Dăncilă vrea publicarea stenogramelor cu discuția de la Cotroceni. Premierul, despre reacția lui Iohannis: Sunt uimită. Nu-mi permit să spun că cineva minte, dar…

Premierul Viorica Dăncilă a dat de înțeles că președintele Klaus Iohannis a mințit în comunicatul emis după discuția avută marți, la Palatul Cotroceni, pe tema Legii salarizării.Măgura

La întrunire au participat Viorica Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii, și președintele Klaus Iohannis. După discuții, șeful statului a criticat, într-un comunicat, atitudinea coaliției PSD-ALDE.

Șeful statului a repoșat faptul că majorările salariale promise de PSD și ALDE au fost practic anulate de artificiul trecerii contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. El a precizat că ”suprapunerea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice cu modificarea Codului Fiscal prin OUG 79/2017 a condus la diminuări salariale pentru unele categorii de personal, atât la nivel central, cât şi local, consecinţe negative pe care Guvernul nu le-a prevăzut”.

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că nu se mai poate vorbi de predictibilitate în mecanismul de stabilire a drepturilor salariale, atât timp cât apar diverse noi amendamente pentru diferite categorii de personal, care introduc discriminări salariale şi încurajează solicitări similare şi din partea altor categorii de personal, cu preţul unor riscuri privind încadrarea în ţintele bugetare asumate de către Guvern.

În replică, Dăncilă s-a arătat surprinsă de acest comunicat.

”Sincer sunt un pic uimită. Am văzut comunicatul și nu vreau să fim în postura de a crede ce spune președintele sau ce spun eu. Să arate stenogramele și ne vom lămuri. Nu-mi permit să spun că cineva minte, dar lucrurile nu au stat cum e scris în comunicat. Doamna Olguța a explicat”, a declarat premierul.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here